Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Για την «Αλησμόνητες Πατρίδες» τραγουδούν οι χορωδίες των Δημοτικών Σχολείων Γενισέας και Ερασμίου

Για την «Αλησμόνητες Πατρίδες» τραγουδούν οι χορωδίες των Δημοτικών Σχολείων Γενισέας και Ερασμίου

0

Μελοποίηση στίχων, ηχογράφηση και βιντεοσκόπηση για την Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας του Πόντου

 

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με ανακοίνωσή της, συγχαίρει όλους τους συντελεστές του Δημοτικού Σχολείου Γενισέας και Ερασμίου για την πρωτοβουλία και τη συμμετοχική προσπάθεια των γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, κα Μαρία Ανεμοπούλου και η κα Νόννα Κυριαζοπούλου προχώρησαν στην υλοποίηση του μουσικού project «Αλησμόνητες πατρίδες» σε στίχους της πρώτης, που αφορούν τη γενοκτονία των Ποντίων.

Ο συνθέτης, Δημήτρης Παπαδόπουλος επιστρατεύεται για τη μελοποίηση των στίχων, μέσω των οποίων προσεγγίζεται ο πόνος, το τραύμα, η ανάμνηση των γεγονότων, αλλά και η θύμηση της αδιάκοπης πορείας της ανθρώπινης ύπαρξης, μέσα από την Ιστορική Αλήθεια του Ποντιακού Ελληνισμού.

Οι χορωδίες των Δημοτικών Σχολείων Γενισέας και Ερασμίου συμπράττουν και αποδεικνύουν στην πράξη ότι, η δημιουργική εκπαιδευτική διαδικασία δεν περιορίζεται  στις αίθουσες των σχολείων, αλλά διευρύνεται σε όλα τα επίπεδα όταν η αγάπη, η θέληση και η προσφορά, μετουσιώνεται σε πράξη από άξιους εκπαιδευτικούς.

Οι χορωδίες των σχολείων πραγματοποίησαν ηχογράφηση και βιντεοσκόπηση του έργου, ώστε το εγχείρημα να αποτυπωθεί με στόχο την κυκλοφορία του ανήμερα της Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης κ. Ε. Στυλιανίδου, σημείωσε: «Ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια που ενεργοποιεί τους μαθητές μας και τους οπλίζει με εφόδια και εμπειρίες που θα τους είναι χρήσιμα για όλη τους τη ζωή. Ευχαριστώ από καρδιάς τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, καθώς και όλους τους ανθρώπους των τεχνών και του πολιτισμού της Ξάνθης, που ενώθηκαν και κοπίασαν για να έχουμε αυτό το άψογο αποτέλεσμα. Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε με κάθε μέσο τέτοιες πρωτοβουλίες, που εδραιώνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της εκπαίδευσης στην Ξάνθη μας».

https://www.youtube.com/watch?v=YICqzmPoFPg

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο διοικητής του Δ΄ Σ. Στρατού επισκέφθηκε το ΤΣ ΕΑΑΣ Ξάνθης

Παρόντες στη συνάντηση ήταν μέλη του Παραρτήματος και συμμαθητές του Στρατηγού από τη ΣΣΕ …