Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έργα 9 εκ. ευρώ υλοποιούνται στη Θάσο

Έργα 9 εκ. ευρώ υλοποιούνται στη Θάσο

0

Δύο συσκέψεις για την εξέλιξη των έργων και τον τουρισμό με τον περιφερειάρχη στο νησί

Οι υποδομές της Θάσου και ο τουρισμός στο νησί ήταν τα αντικείμενα δύο ξεχωριστών συσκέψεων που πραγματοποίησε στη Θάσο ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος μαζί με τον Δήμαρχο Θάσου κ. Λευτέρη Κυριακίδη και τη συμμετοχή Αντιπεριφερειαρχών, Αντιδημάρχων, υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας ΑΜΘ, της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και του Δήμου Θάσου.

Η πρώτη σύσκεψη είχε ως αντικείμενο τα έργα υποδομών. Εξετάστηκαν τα παρακάτω θέματα:

1.Η πορεία υλοποίησης των έργων του Δήμου Θάσου τα οποία έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για 8 έργα προϋπολογισμού 9 εκατομμυρίων ευρώ

2.Έργα και μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συνολικού προϋπολογισμού 2,8 εκατομμυρίων ευρώ

3.Έργα ή και μελέτες που είναι σε εξέλιξη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συνολικού προϋπολογισμού 3,6 εκατομμυρίων ευρώ

4.Έργα τα οποία αποτελούν προτεραιότητα και για την Περιφέρεια ΑΜΘ και για το Δήμο Θάσου προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ. Προϋπολογισμός για εκείνα που έχουν εκτιμηθεί 6,8 εκατομμύρια ευρώ.

5.Έργα αναγκαία στο Δήμο Θάσου για τα οποία η Περιφέρεια δεσμεύει πόρους για την κατασκευή τους από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, συνολικού προϋπολογισμού 677.000 ευρώ.

Η δεύτερη σύσκεψη είχε ως αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς, οι ενώσεις, οι σύλλογοι και τα σωματεία τουριστικών επαγγελμάτων της Θάσου για τις δράσεις που υλοποιεί η Διοίκηση της Περιφέρειας στον τομέα του τουρισμού αλλά και να διατυπώσουν τις προτάσεις τους ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ και της κατάρτισης του σχεδίου δράσεων του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMO) της Περιφέρειας.

Τέλος, με την αφορμή των δύο συσκέψεων, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε έργα που υλοποιεί η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στη Θάσο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…