Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επίθεση Τσίπρα προς Μητσοτάκη για την ακρίβεια από την Αλεξανδρούπολη

Επίθεση Τσίπρα προς Μητσοτάκη για την ακρίβεια από την Αλεξανδρούπολη

0

«Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται να κάνει προπαγάνδα, όχι για να σας στηρίξει», υποστήριξε ο ίδιος στο πλαίσιο της περιοδείας του στην ΑΜΘ

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα ανοίγει ο δρόμος την επόμενη ημέρα για κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας». Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η ομιλία του στην Καβάλα

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας όπου και μίλησε πριν την επίσημη προεκλογική του ομιλία στη Καβάλα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες να συνεχίσουν σε αυτή τη κατηφόρα, να μην βγαίνει το εισόδημα την τρίτη εβδομάδα […] δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την οικογενειοκρατία. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε βλέποντας τα νέα παιδιά σε αυτόν τον τόπο να μην έχουν προοπτική να ζήσουν εδώ με αξιοπρέπεια».

Αναρωτήθηκε «που ακριβώς πήγε μπροστά η Ελλάδα αυτά τα τέσσερα χρόνια;» και συνέχισε «μας λένε ότι ακρίβεια είναι εισαγόμενη αλλά η αισχροκέρδεια είναι ελληνική και έχει τη σφραγίδα του κυρίου Μητσοτάκη με εταιρείες με κέρδη πάνω από ένα δισεκατομμύριο».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «αυτές είναι οι επιτυχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Αυτή η αδικία δεν μπορεί να συνεχιστεί», συμπλήρωσε εξαπολύοντας πυρά κατά της κυβέρνησης. Τόνισε επίσης ότι «εμείς θα γκρεμίσουμε τις ανισότητες».

Συνεχίζοντας στο κρίσιμο ζήτημα της ακρίβειας, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «μέσα σε ενάμιση χρόνο, ένα νοικοκυριό με εισόδημα 700 ευρώ, έχασε το 40% της αγοραστικής τους δύναμης. Εμείς απέναντι στις πολιτικές του κ. Μητσοτάκη υπάρχει εναλλακτικός δρόμος. Ο ελληνικός λαός πρέπει να ζει με αξιοπρέπεια».

Στη συνέχεια υπογράμμισε τους τέσσερις άξονες της κεντρικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ:

  • Αύξηση μισθών
  • Μείωση τιμών
  • Ρύθμιση χρεών
  • Δίκαιο, αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος

Επίσης, απευθυνόμενος στον κατοίκους του Έβρου, ανέφερε πως « ο κ. Μητσοτάκης δεν σας αγάπησε πολύ, έρχεται μόνο για προπαγάνδα και φωτογραφίες στον φράκτη. Τόσα χρόνια δεν έκανε τίποτα για τους πολίτες στον Έβρο. Μας έχουν συνηθίσει να κάνουν τους εθνικόφρονές όταν τα πράγματα είναι ήρεμα. Όταν ζορίζονται μετατρέπονται από λέοντες σε αμνούς. Αυτό είχε γίνει με το Όρουτς Ρέις και μας έλεγαν ότι το πήρε ο αέρας και ότι ο θόρυβος δεν το αφήνει να κάνει έρευνες. Εμείς δεν κάνουμε τους λέοντες στα εύκολα».

Όσον αφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις, τόνισε «σήμερα, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι η πάγια εθνική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων δεν αποτελεί πια διεκδίκηση για τη χώρα μας. Τέσσερα χρόνια πριν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε όλα τα κόμματα στη Βουλή και υπογράψαμε ότι θα τις διεκδικήσουμε, ακόμα και αν είναι 1 ευρώ, όπως έλεγε ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θεωρεί ότι είναι περισσότερο πατριώτες όσοι ψηφίσουν ΝΔ».

Όσον αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών, πλέον επίσημα και από το στόμα του πρωθυπουργού, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «αρχιερέας των υποκλοπών είναι ο πρωθυπουργός. Δεν είχε το σθένος να πει παραιτούμαι. Είναι γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας. Αν πάρει δεύτερη εντολή, τι μας περιμένει σε αυτόν τον τόπο; Μην του δώσετε λευκή επιταγή. Μας αξίζει να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα με δικαιοσύνη και αξιοκρατία. Αυτό θα το πετύχουμε μαζί».

«Ποιοι θα πανηγυρίζουν το βράδυ των εκλογών; Ο λαός ή τα καρτέλ; Αυτό είναι το ερώτημα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας θέτοντας το δίλημμα της 21ης Μαΐου. «Η εκλογική μάχη θα είναι αμφίρροπη. Η νίκη δεν θα κριθεί από τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων αλλά από εσάς».

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα ανοίγει ο δρόμος την επόμενη ημέρα για κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Ο Μητσοτάκης θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για κυβέρνηση αν είναι πρώτος στις εκλογές με απλή αναλογική. Με εκβιασμούς και αποστασίες. Το καθεστώς αυτό πρέπει να χάσει. Και θα χάσει αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και θα κερδίσει. Ξέρουμε και μπορούμε να φέρουμε τη μεγάλη αλλαγή. Κάναμε λάθη, αλλά κυβερνήσαμε τον τόπο με εντιμότητα. Κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο. Αφήσαμε γεμάτα ταμεία. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και ρυθμίσαμε το δημόσιο χρέος, το οποίο ο Μητσοτάκης το αύξησε κατά 50 δισ. ευρώ τα χρόνια αυτά», ανέφερε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…