Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εννέα προσλήψεις στον Δήμο Αβδήρων

Εννέα προσλήψεις στον Δήμο Αβδήρων

0

Στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Καθαριότητας

 

Αιτήσεις υποβάλλονται από 02-05-2023 έως και τις 08-05-2023

 

Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών, συνολικού αριθμού εννέα (9) ατόμων, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών για τις ανάγκες έτους 2023 του Τμήματος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας-Γραφείο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο μας, για την πυροπροστασία, ως εξής:

 

Αναλυτικότερα:

 

Α/Α Ειδικότητα Τυπικά Προσόντα Απαιτούμενα Άτομα Χρονική Διάρκεια Εργασίας
1 ΥΕ Εργατών 1. Χωρίς τυπικά προσόντα 2. Να πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07. Εννέα (9) Δύο (2) μήνες

 

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Αιτήσεις υποβάλλονται από 02-05-2023 έως και τις 08-05-2023, στο Τμήμα Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αβδήρων.

 

 

Μία πρόσληψη ΠΕ στην Μητρόπολη Ξάνθης

 

80 μόνιμοι σε 13 φορείς του δημοσίου

 

Στο ΑΣΕΠ πέντε προκηρύξεις για 515 μόνιμες προσλήψεις

 

 

Στα σκαριά βρίσκονται πέντε διαγωνισμοί για 515 μόνιμες προσλήψεις. Το ΑΣΕΠ έχει στα γραφεία του τα προσχέδια των προκηρύξεων που θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης

 

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ νέα προκήρυξη για 80 μόνιμες θέσεις σε 13 φορείς του δημοσίου.

Ζητείται προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ).

Εθνικές Βιβλιοθήκες (31 ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ)

Υπουργείο Εσωτερικών (14 ΠΕ)

ΕΚΔΔΑ (3 ΠΕ, ΤΕ)

Ακαδημία Αθηνών (5 ΠΕ, ΤΕ, ΥΕ)

Ιερά Μητρόπολη Δρυινουπόλεως (1 ΔΕ)

Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου (1 ΠΕ)

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (2 ΠΕ, ΤΕ)

ΕΟΠΠΕΠ (8 ΠΕ, ΔΕ)

Ι.Μ. Ξάνθης (1 ΠΕ)

Πανεπιστήμιο Κρήτης (1 ΠΕ)

ΕΛΓΑ (8 ΠΕ)

ΕΟΜ – Μεταμοσχεύσεις (1 ΠΕ)

ΕΚΟΜΕ (4 ΠΕ, ΤΕ)

 

Κοινωφελής εργασία: Υποχρεωτική κατάρτιση για ωφελούμενους  έως 54 ετών

 

Ξεκινάει η κατάρτιση για τους ωφελούμενους του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων».

Οι ωφελούμενοι έως και 54 ετών συμμετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην παρούσα δράση, ενώ οι άνω των 55 ετών συμμετέχουν εφόσον το έχουν επιλέξει κατά τη διεξαγωγή της πρώτης ατομικής συμβουλευτικής στα ΚΠΑ2.

Πότε και πώς πρέπει να πραγματοποιηθεί η κατάρτιση

Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, ο ωφελούμενος ΔΕΝ προσέρχεται στη θέση απασχόλησής του, παρά μόνο παρακολουθεί το πρόγραμμα κατάρτισης.

Η κατάρτιση πρέπει να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης απασχόλησης κάθε ωφελούμενου.

Το μεγαλύτερο κομμάτι της κατάρτισης γίνεται εξ αποστάσεως.

Τα Θεματικά αντικείμενα της θεωρητικής κατάρτισης είναι τα κάτωθι:

Α. Οριζόντιες δεξιότητες

  1. Βασικές Δεξιότητες ΤΠΕ (1ο επίπεδο)
  2. Βασικές Δεξιότητες ΤΠΕ (2ο επίπεδο)
  3. Βασικές Δεξιότητες ΤΠΕ (3ο επίπεδο)
  4. Οργάνωση & Λειτουργία Δημόσιων Υπηρεσιών, Οργανισμών & Επιχειρήσεων
  5. Περιβαλλοντολογική Προστασία και Ανακύκλωση Προϊόντων
  6. Ψηφιακές Δεξιότητες Κοινωνικής Δικτύωσης με εφαρμογές στο χώρο εργασίας (Social

Media)

  1. Γραμματειακή υποστήριξη

Β. Εξειδικευμένες δεξιότητες

  1. Υπηρεσίες καθαριότητας Δημοσίων Υπηρεσιών, οργανισμών και επιχειρήσεων
  2. Υπηρεσίες Διαμόρφωσης / Συντήρησης Πρασίνου
  3. Ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce)
  4. Εφοδιαστική αλυσίδα (logistics)

 

Οι ωφελούμενοι της Δράσης που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα κατάρτισης σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στην αριθ. 2/2022 Δημόσια Πρόσκληση της Δ.ΥΠ.Α., δικαιούνται προσωπική «Επιταγή κατάρτισης». Μέσω της «Επιταγής κατάρτισης», ο ωφελούμενος θα έχει τη δυνατότητα να λάβει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, οι οποίες θα οδηγούν σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο της κατάρτισης.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις Περιφερειακές Ενότητες των Δήμων, των Περιφερειών, Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφών φορέων, Υπηρεσιών Υπουργείων και άλλων φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός της διάρκειας απασχόλησης των ωφελούμενων. Ωφελούμενοι οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε επιβλέποντες φορείς εντός της Περιφέρειας Αττικής δύνανται να επιλέξουν πάροχο κατάρτισης εντός της Περιφέρειας Αττικής.

 

«Παγώνουν» οι προσλήψεις προσωπικού στον δημόσιο τομέα, λόγω εκλογών

 

«Παγώνουν» οι προσλήψεις προσωπικού στον δημόσιο τομέα το χρονικό διάστημα από την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών (22 Απριλίου 2023) έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Όπως αναφέρει το ΑΣΕΠ, κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος απαγορεύεται, πλην των εξαιρέσεων που προβλέπονται με τις ανωτέρω διατάξεις, η έκδοση πράξεων που αφορούν τον διορισμό ή την πρόσληψη κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του άρθρου 2 παρ. 1 του ν. 4765/2021, όπως ισχύει.

Η απαγόρευση αφορά όχι μόνο τις τελικές πράξεις αλλά και όλες τις σχετικές προπαρασκευαστικές πράξεις ή/και αποφάσεις, εφόσον αυτές είναι κατά νόμο αναγκαίες προϋποθέσεις για την έκδοση της τελικής πράξης της σύνθετης διοικητικής ενέργειας (διορισμού ή πρόσληψης).

Δηλαδή, δεν δημοσιεύονται προκηρύξεις για πλήρωση θέσεων προσωπικού ούτε πράξεις διορισμού, δεν εκδίδονται ανακοινώσεις για πρόσληψη προσωπικού, δεν δημοσιεύονται πίνακες επιλογής προσωπικού τακτικού ή έκτακτου.

Οι σχετικές διαδικασίες που είχαν ήδη κινηθεί πριν από την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται, δηλαδή αναστέλλονται προσωρινά και συνεχίζονται αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης.

Κατόπιν της δημοσίευσης του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των εκλογών (Π.Δ. 45/2023 ΦΕΚ 99/τ.Α΄/22-4-2023), αναστέλλονται προσωρινά οι διαδικασίες επιλογής προσωπικού του ΑΣΕΠ, μέχρι την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που θα προκύψει (κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος) από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ή ενστάσεων που είχαν ανακοινωθεί πριν την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται και συνεχίζονται αμέσως μετά τη λήξη της αναστολής και μέχρι τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση εναπομείναντος χρονικού διαστήματος έως την εκπνοή τους.

Συνεπώς η προθεσμία υποβολής των ενστάσεων που είχε ανακοινωθεί πριν από την προκήρυξη των εκλογών με το από 18/4/2023 Δελτίο Τύπου του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση δέκα (10) θέσεων τακτικού προσωπικού κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ΤΕ Γραφικών Τεχνών (Φωτοστοιχειοθετών) (κωδ.502), στο Εθνικό Τυπογραφείο (Προεδρία της Κυβέρνησης), χωρίς νέα προκήρυξη από επιλαχόντες της Προκήρυξης ΑΣΕΠ 11Κ/2021 (ΦΕΚ 62/2021, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), με τα ίδια τυπικά και πρόσθετα προσόντα, όπως ακριβώς ορίζονται στην ανωτέρω προκήρυξη, διακόπτεται από τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 και συνεχίζεται αμέσως μετά τη λήξη της αναστολής και μέχρι τη συμπλήρωση του εναπομείναντος χρονικού διαστήματος έως την εκπνοή της. Για την επανέναρξη της προθεσμίας θα εκδοθεί σχετική Ανακοίνωση.

Οι φορείς των οποίων οι διαδικασίες πρόσληψης εμπίπτουν στην παραπάνω απαγόρευση και ελέγχονται από το ΑΣΕΠ οφείλουν να προσαρμόσουν τις σχετικές ενέργειές τους σύμφωνα με τα ανωτέρω.

ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε θα γίνεται η ενεργοποίηση των επιταγών θεάματος

 

Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, λήγει το Πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Θεάματος 2022-2023 της ΔΥΠΑ και οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιλέξουν και να ενεργοποιήσουν τις επιταγές τους έως την καταληκτική αυτή ημερομηνία.

Η επιλογή της παράστασης γίνεται από τους δικαιούχους από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων ανά παράσταση.

Οι πάροχοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν προσφέρει πάνω από 90 παραστάσεις, τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι σε θέσεις πλατείας, χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση. Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των θεατρικών επιχειρήσεων. Με την επιταγή οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση της επιλογής τους από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, χωρίς να καταβάλουν κανένα επιπλέον ποσό.

Περισσότερες πληροφορίες για τις Επιταγές  Θεάματος και την ενεργοποίησή τους μπορούν να αναζητηθούν στη Δημόσια Πρόσκληση (σελ. 21-22) και στις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ:

https://www.dypa.gov.gr/deltia-theamatos

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …