Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκλογές 2023: Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης ο φράχτης στον Έβρο

Εκλογές 2023: Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης ο φράχτης στον Έβρο

0

Εκπρόσωποι των κομμάτων διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τον φράχτη στον Έβρο εν όψει των εκλογών του Μαΐου

Αντιπαράθεση για το ζήτημα του φράχτη στον Έβρο υπήρξε στην εκπομπή του MEGA «Ο δρόμος προς την Κάλπη» εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας και Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής όσον αφορά στο μεταναστευτικό και το ζήτημα του φράχτη, ανάμεσα σε άλλα, υπογράμμισε ότι: «οι μεταναστευτικές ροές επιτείνονται, οι δουλέμποροι έχουν πολλαπλασιαστεί, η Ευρώπη κινδυνεύει […] Η φύλαξη των συνόρων μας εκτός από δικαίωμα της χώρα μας, αποτελεί και μία νομική υποχρέωση. Δεν υπάρχει το παραμύθι των ανοιχτών συνόρων».

Συμπλήρωσε επίσης σχετικά με τον φράχτη στον Έβρο ότι «ο φράχτης πρέπει να γίνει και θα γίνει και ο κ. Παπαδημούλης θα πρέπει να ντρέπεται για αυτά που έλεγε στο Ευρωκοινοβούλιο. […]Οι καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις ενώ έχουν αυξηθεί, δεν υπάρχει ούτε μία που έχει επιβεβαιωθεί».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ευάγγελος Αποστολάκης για τον φράχτη

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, υποψήφιος στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, τόνισε ότι «μηδενίζουμε τελείως την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε το προσφυγικό».

Σχετικά με τον φράχτη ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι «ό,τι έχει γίνει με τον φράχτη καλώς έχει γίνει. Δεν λύνεται όμως το πρόβλημα του προσφυγικού με τον φράχτη και μόνο. Χρειάζονται άνθρωποι, πλωτά μέσα, μέσα επιτήρησης, χρειάζεται οργάνωση διαφορετική ενώ παράλληλα πρέπει να τηρούνται τα ελάχιστα όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα». Συνεχίζοντας ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι το θέμα να λύσουμε το προσφυγικό μόνο με το φράχτη».

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος για το μεταναστευτικό

«Πόση υποκρισία χτισμένη στον φράχτη του Έβρου» ξεκίνησε λέγοντας ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σπυρόπουλος θύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που ξεκίνησε τον φράχτη. «Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη. Είμαστε υπερ της επέκτασης του φράχτη. Αλλά για να λυθεί το μεταναστευτικό πρέπει να αναθεωρηθεί η συνθήκη του Δουβλίνου»

ΚΚΕ: «Ο φράχτης δεν λύνει το θέμα»

Ο Μάκης Παπαδόπουλος, υποψήφιος στο Επικρατείας του ΚΚΕ δήλωσε ότι «ο φράχτης δεν λύνει το θέμα». Οι μεταναστευτικές «ροές δεν πρόκειται να σταματήσουν γιατί δεν σταματούν οι αιτίες που τις γεννούν», επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε η αιτία που υπάρχουν ξεριζωμένοι είναι «το σύστημα που γεννάει πολέμους, ακρίβεια, ανεργία, φτώχεια».

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο πάνελ στη συνέχεια έριξε τα βέλη του σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τις πολιτικές που έχουν ακολουθήσει πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ελληνική Λύση: «Χρειαζόμαστε κλειστά κέντρα κράτησης»

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο υποψήφιος βουλευτής με την Ελληνική Λύση, Στέλιος Φωτόπουλος. «ο φράχτης είναι υποχρέωση μας! Θα έπρεπε να είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα όχι μόνο για το μεταναστευτικό αλλά και για την άμυνα της Ελλάδας στην αντιπαράθεση με την Τουρκία. Επίσης χρειαζόμαστε κλειστά κέντρα κράτησης». Ο ίδιος τονίζει ότι «το μεταναστευτικό είναι μια μπίζνα αφού έχουν εμπλακεί πολλές ΜΚΟ».

Το ΜέΡΑ25 για τον φράχτη

Για τη θέση του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη για τον φράχτη στον Έβρο μίλησε ο Δημήτρης Στρατούλης. «Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τον φράχτη καθώς είναι αναποτελεσματικός γιατί σπρώχνει τους ανθρώπους να αναζητήσουν άλλες εισόδους προς την Ελλάδα και είναι απάνθρωπος γιατί τους σπρώχνει προς τη θάλασσα που πνίγονται εκατοντάδες πρόσφυγες» ανέφερε ρητά ο ίδιος. «Ζητούμε την αλλαγή των κανονισμών του Δουβλίνου 1, 2 και 3 καθώς και την Κοινή Δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας που έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε φυλακή δυστυχισμένων προσφύγων», τόνισε ο κ. Στρατούλης.

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τους 42 υποψηφίους στις ευρωεκλογές παρουσίασε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Ανάμεσά τους ο Βασίλης Μπέλλος, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του …