Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Εκλογές 2023: Αθλητές στον στίβο της πολιτικής

Εκλογές 2023: Αθλητές στον στίβο της πολιτικής

0

Με τρεις αθλητές το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Ολοένα και περισσότερο σε αναγνωρίσιμους και επώνυμους στρέφονται οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας ενόψει των εθνικών εκλογών, με ανθρώπους του αθλητισμού να «κατεβαίνουν» στην πολιτική σκηνή της χώρας, συμπλέοντας με το κόμμα που το οποίο τάσσονται.

Από τους πιο γνωστούς αθλητές που επέλεξαν να δοκιμαστούν στην πολιτική είναι ο Γιούρκας Σεϊταρίδης ο οποίος «κατέβηκε» στα Ιωάννινα με τη Νέα Δημοκρατία. Ενώ ο πρωταθλητής της Ελλάδας στο Euro 2004 τα πήγαινε καλά στους αγωνιστικούς χώρους δεν ίσχυσε το ίδιο και την Κυριακή 21 Μαΐου καθώς με 2.119 ψήφους κατέλαβε την έβδομη και τελευταία θέση στη κατάταξη των υποψηφίων.

Ο Βασίλης Τσιάρτας, παλαίμαχος της ΑΕΚ, με διεθνή καριέρα στη Σεβίλλη και πρωταθλητής Ευρώπης με την Ελλάδα το 2004, «κατέβηκε» (με την οικογένειά του να κρατάει αποστάσεις) στο ψηφοδέλτιο της «Εθνικής Δημιουργίας» των Τζήμερου-Κρανιδιώτη η οποία έμεινε σε ιδιαίτερα χαμηλές πτήσεις μένοντας εκτός κοινοβουλίου.

Το ΚΚΕ είναι το κόμμα με τους περισσότερους εκπροσώπους από τον χώρο καθώς έχει στο ψηφοδέλτιο του τους προπονητές στίβου Γιώργο Πομάσκι και Παρασκευή Μανιάτη, καθώς επίσης και τον τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης Νίκο Παπαδόπουλο με κανέναν από τους τρεις να μην καταφέρνει να περάσει το φράγμα των ψήφων που θα του δώσει το εισιτήριο για τη βουλή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …