Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έκκληση με 179 υπογραφές υπερ της λειτουργίας του Camping Φαναρίου

Έκκληση με 179 υπογραφές υπερ της λειτουργίας του Camping Φαναρίου

0

Ψήφισμα-διαμαρτυρία προς την ΕΤΑΔ εξέδωσαν τα μέλη του Συλλόγου Κατασκηνωτών Camping Φαναρίου καθώς δεν έχουν διαφανεί οι προθέσεις της εταιρείας

Τα μέλη του Συλλόγου Κατασκηνωτών Camping Φαναρίου προχώρησαν σε επιστολή-ψήφισμα προς την ΕΤΑΔ και το γραφείο του Γρηγόρη Αναστασιάδη με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την μη λειτουργία για φέτος του camping Φαναρίου μαζεύοντας 179 υπογραφές.

Στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι:

  • Η διαδικασία παραχώρησης της χρήσης του Camping Φαναρίου σε ιδιώτη μετά από διαγωνισμό, δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, όπως μας δήλωσαν στελέχη της εταιρείας σας .
  • Η ΕΤΑΔ ΑΕ ως ιδιοκτήτης σήμερα, οφείλει να λειτουργήσει το Camping Φαναρίου όπως κάνει κάθε χρόνο, μια και η μεταβίβαση της παραχώρησης για χρήση και η προετοιμασία του για να δεχθεί κατασκηνωτές, θα ολοκληρωθεί όπως υπολογίζουμε μετά το καλοκαίρι.
  • Η ΕΤΑΔ ΑΕ λειτουργεί με γνώμονα το Δημόσιο Συμφέρον και την προστασία του φυσικού περιβαλλοντικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας.
  • Εδώ και δύο μήνες, όχι μόνο δεν πήραμε απάντηση στο ερώτημά μας, τι σκοπεύει να πράξει η ΕΤΑΔ ΑΕ σχετικά με την λειτουργεία του Camping, αλλά ήταν ελάχιστες οι φορές που στελέχη της διοίκησης ανταποκριθήκαν στα τηλεφωνήματά μας.
  • Χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την προετοιμασία του Camping, εν όψει της τουριστικής περιόδου, η οποία ξεκίνησε ήδη για την υπόλοιπη Ελλάδα.
  • Επειδή μια απόφαση σας, που όπως ανεπίσημα μαθαίνουμε περί μη λειτουργίας, θα ήταν καταστροφική την τοπική της οικονομία και την περιοχή μας, που είναι και Διεθνής προορισμός, λόγω της γειτνίασής της, με την Βουλγαρία, την Τουρκία και την Ρουμανία.
  • Οι επιχειρήσεις της περιοχής θα πληγούν οικονομικά, μια και στο Camping υπάρχουν κατά μέσο όρο πάνω από 300 κατασκηνωτές που ενισχύουν την τοπική αγορά.
  • Θα στερήσετε από τα παιδιά μας, το δικαίωμα που έχουν για διακοπές.
  • Στόχος της παρούσης πολιτικής κυβέρνησης, είναι η ανάπτυξη και θωράκισης οικονομικά της Θράκης και αποδείχθηκε στην πράξη ποικιλοτρόπως, με την υποψηφιότητα του πρωθυπουργού στις εθνικές εκλογές στο Νομό Έβρου, με την σύσταση της διακομματικής επιτροπής στην βουλή για την Θράκη, με την δημιουργία υποδομών ενεργειακού κέντρο, κ.α., οπότε μια τυχόν απόφαση σας για την μη λειτουργία του Camping είναι ενάντια στην προσπάθεια αυτή.
  • Η λειτουργεία του camping σύμφωνα με την πρόταση μας, δεν θα σας επιφέρει πρόσθετο κόστος, μια και τα χρήματα που θα απαιτηθούν για την λειτουργία του camping θα τα εισπράξετε από τους κατασκηνωτές (περίπου 100.000€) σε συνδυασμό με την μείωση του χρόνου λειτουργείας και συγκεκριμένα από 15-6-2023 έως 5-9-2023
  • Η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο camping είναι τραγική , δυσφημεί την περιοχή, την πατρίδα μας και τον τουρισμό, που αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή εσόδων για την χώρα μας.
  • Το camping στην σημερινή του κατάσταση, αποτελεί εστία μόλυνσης, για τον οικισμό του Φαναρίου και την ευρύτερη περιοχή και ανεξαρτήτως της απόφασης που θα πάρετε, έχετε την υποχρέωση εκ του νόμου, να καθαρίσετε την περιοχή που είναι ιδιοκτησίας σας (χόρτα, κλαδιά, σκουπίδια, απολύμανση, απεντόμωση κλπ. ).
  • Η πρόταση μας δεν δημιουργεί ζημία σε καμία εμπλεκόμενη μεριά ( ΕΤΑΔ , Ανάδοχο, Κατασκηνωτές , Τοπική Οικονομία ).

Για τους παραπάνω λόγους, η ανακοίνωση καλεί τους υπεύθυνους της ΕΤΑΔ να δεσμευτούν όσον αφορά στη λειτουργία του Camping Φαναρίου άμεσα ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΗΕ για food waste: Ένα δισεκατομμύριο γεύματα στα σκουπίδια, κάθε μέρα

Ένα δισεκατομμύριο γεύματα πετιούνται στα σκουπίδια κάθε μέρα, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι στ…