Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία ΔΥΠΑ: 7 νέες θέσεις εργασίας στον Βρεφονηπιακό Ξάνθης μέσω ΑΣΕΠ

ΔΥΠΑ: 7 νέες θέσεις εργασίας στον Βρεφονηπιακό Ξάνθης μέσω ΑΣΕΠ

0

121 νέες προσλήψεις πανελλαδικά

Ποιες ειδικότητες ζητούνται

 

121 θέσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ για την κάλυψη αναγκών των βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Η σύμβαση εργασίας ισχύει από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και όχι πέραν της 31-07-2024. Οι υποψήφιοι/ες όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 67 ετών και κατ’ εξαίρεση, έως 70 ετών, όσοι έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έβδομο (67ο) έτος της ηλικίας και δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί από το δημόσιο ταμείο ή άλλον ασφαλιστικό φορέα. Ζητούνται άτομα Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Οι ειδικότητες

ΤΕ Παιδαγωγοί Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας

ΔΕ Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων

ΔΕ Μάγειρες

ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων

Υποβολή αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά αίτηση – υπεύθυνη δήλωση στην Δ.ΥΠ.Α. μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης www.gov.gr ακολουθώντας τη διαδρομή: Αρχική>Εργασία και ασφάλιση >Απασχόληση στο δημόσιο τομέα>Αίτηση πρόσληψης στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Δ.ΥΠ.Α . Μετά την υποβολή της αίτησης παρέχεται σε εκτυπώσιμη μορφή το ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ κατά περίπτωση, ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ 1 ΠΕ/ΤΕ ή ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ 2 ΔΕ/ΥΕ. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα αναρτηθεί με νέα ανακοίνωση της ΔΥΠΑ.

Ειδικότερα για τον Βρεφονηπιακό Παιδικό Σταθμό Ξάνθης

 

Ειδικότητα θέσεις
ΤΕ Παιδαγωγών πρώιμης Παιδικής Ηλικίας 4
ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων 2
ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας εσωτερικών Χώρων 1

Λήγει στις 9 Ιουνίου η υποβολή δικαιολογητικών για το  πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας

 

Με έμφαση στις γυναίκες και επιχορήγηση 14.800 ευρώ

 

Στόχος η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 450 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων

 

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 και ώρα 15:00 λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τον Γ΄ κύκλο του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες».

Ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 450 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στις γυναίκες.

Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:

 

  • 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
  • 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης
  • 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι 18-29 ετών που θα υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου. Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 61.200.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 – 2020».

Η διαδικασία, η μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων περιγράφονται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια

 

Η ΔΥΠΑ συνεχίζει και για τον μήνα Ιούνιο την υλοποίηση της καινοτόμου ψηφιακής υπηρεσίας για όλους τους πολίτες που αναζητούν εργασία, με τη διεξαγωγή δωρεάν διαδικτυακών εργαστηρίων ομαδικής συμβουλευτικής από εξειδικευμένα στελέχη στις εξής θεματικές ενότητες:

Πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό;

Πώς να προετοιμαστώ σωστά για μια συνέντευξη;

Πώς να χρησιμοποιήσω τα μέσα επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης στην αναζήτηση εργασίας;

Ποια είναι τα βήματα για μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα;

Πώς να δημιουργήσω ένα επιχειρηματικό σχέδιο (Νέα θεματική ενότητα).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από αύριο, Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

https://www.dypa.gov.gr/workshops

ΑΣΕΠ: Μέσω τριών προκηρύξεων οι 5.124 προσλήψεις του γραπτού διαγωνισμού

 

Μέσω τριών προκηρύξεων θα απορροφηθεί στο Δημόσιο μέρος των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Αφού εκδόθηκαν τα αποτελέσματα και οι πίνακες των επιτυχόντων, τώρα το ΑΣΕΠ έχει ξεκινήσει να συντάσσει τις τρεις προκηρύξεις μέσω των οποίων θα προσληφθούν όσοι κατάφεραν να «πιάσουν» τη βάση στις εξετάσεις του Μαρτίου. Οι προκηρύξεις θα χωριστούν ανά εκπαιδευτική βαθμίδα. Πρώτη πιθανότατα να είναι η προκήρυξη για την Πανεπιστημιακή εκπαίδευση μέσω της οποίας θα προσληφθούν περίπου 3.502 επιτυχόντες ενώ δεύτερη θα ακολουθήσει αυτή της Τεχνολογικής εκπαίδευσης για 1.565 θέσεις και τέλος μία τελευταία για 57 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ). Αυτή την περίοδο το ΑΣΕΠ βρίσκεται σε συνεχής συσκέψεις ανάμεσα μεταξύ φορέων και υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να οριστικοποιηθεί η λίστα με τους φορείς που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία. Υπενθυμίζεται ότι μόνο προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης θα προσληφθεί.

Πότε και πώς θα γίνουν οι πρώτοι διορισμοί

Λόγω του προεκλογικού «παγώματος» των προσλήψεων που θα συνεχιστεί και τον Ιούνιο, η πρώτη προκήρυξη πλήρωσης θέσεων που θα απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στους επιτυχόντες του διαγωνισμού αναμένεται να βγει είτε τον Ιούλιο είτε το Σεπτέμβριο. Τον Αύγουστο το ΑΣΕΠ δεν εκδίδει προκηρύξεις. Οι επιτυχόντες του πρώτου σταδίου θα μπορούν να συμμετάσχουν στις προκηρύξεις αυτές και να έχουν μία πιθανότητα για διορισμό, μόνο εφόσον διαθέτουν εκείνη τη χρονική στιγμή και τα τυχόν απαιτούμενα πρόσθετα προσόντα που θα ζητούνται στις προκηρύξεις που θα δημοσιεύουν οι φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ενδεικτικά: γνώση Η/Υ, γνώση ξένης γλώσσας, εμπειρία). Η απορρόφηση των επιτυχόντων θα γίνει μετά από ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, στους φορείς, που θα υποβάλλουν προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων/ειδικοτήτων σε φορείς του Δημοσίου – κεντρική διοίκηση, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ανεξάρτητες αρχές, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, υπό την εποπτεία υπουργείου και ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού. Ανά φορέα, οι προσλήψεις θα γίνονται με σειρά προτεραιότητας με βάση την βαθμολογία των εξετάσεων, στην οποία θα προσμετρώνται επιπλέον τυπικά προσόντα και η εντοπιότητα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …