Αρχική Χωρίς κατηγορία Δυνατός παλμός στο 8ο φεστιβάλ μουσικών σχολείων «Πόλις Ονείρων»!

Δυνατός παλμός στο 8ο φεστιβάλ μουσικών σχολείων «Πόλις Ονείρων»!

0

Ξεκίνησε επισήμως στις 3/5 και ολοκληρώνεται στις 7/5 με 24 μουσικά σχολεία επί σκηνής

Παιδικές παρουσίες, χαμόγελα, αστείρευτο κέφι και χαρά για δημιουργία μετατρέπουν την πόλη σε κοιτίδα πολιτισμού και πόλο έλξης

 

Ανεπανάληπτες στιγμές ζει η πόλη μας με το 8ο φεστιβάλ μουσικών σχολείων «Πόλις Ονείρων», το οποίο και ξεκίνησε επισήμως στις 3 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 7 Μαΐου. Με «πλούσια» εκπροσώπηση σχολείων εντός κι εκτός χώρας προχωρά με «δυναμικό» βηματισμό…Για να γίνουμε πιο σαφείς φέτος στην μουσική σκηνή που έχει στηθεί σε κεντρικά σημεία της Ξάνθης, πρωταγωνιστούν 20 μουσικά σχολεία από όλη τη χώρα, καθώς και τέσσερα από το εξωτερικό (Ισπανία, Ιταλία, Ρουμανία, Τουρκία).

Συγκεκριμένα, υπό την καθοδήγηση του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης η πόλη «χορεύει», οι δρόμοι είναι γεμάτοι με παιδιά, τα οποία βέβαια μεταδίδουν τον παλμό και τελικά μετατρέπουν την πόλη σε κοιτίδα πολιτισμού πόλο έλξης. Άλλωστε, το φετινό φεστιβάλ με θέμα: «Από τις όχθες του Δούναβη στην αγκαλιά της Μεσογείου» σκοπό έχει να αναδείξει τις μουσικές των λαών και παράλληλα να ανυψώσει την κοινή γλώσσα της μουσικής ως δρόμο ενότητας και ειρήνης.

Ο φακός του «Ε» απαθανάτισε τους μικρούς μουσικούς στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης(Πλατεία Δημοκρατίας),στην Παλιά Πόλη( Ορφέως και Ιωακείμ Σγουρού) και «μοιράστηκε» μαζί τους μοναδικές μουσικές εμπειρίες .Τέλος, παρακολούθησε τις πρόβες των μουσικών σχολείων στην είσοδο του ξενοδοχείου Ελισσώ, επί της Βασιλίσσης Σοφίας 9.

Με αρωγό τον καιρό, με θετική διάθεση και φυσικά με «ζωντανή» παρουσία για άλλη μία φορά η Ξάνθη «ξεχωρίζει» με τις μοναδικές μουσικές συνθέσεις που «αγκαλιάζονται» από μικρούς και μεγάλους, που καταχειροκροτούνται από ντόπιους και επισκέπτες.

 

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύγχυση από το νομοσχέδιο «λάστιχο» στην εκτός σχεδίου δόμηση

Νέα δεδομένα από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ στο νόμο που τέθηκε σε διαβούλευση – Δ…