Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Οι Εβραίοι του Διδυμοτείχου πριν και μετά την Καταστροφή» στην Πόλη των Κάστρων

Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Οι Εβραίοι του Διδυμοτείχου πριν και μετά την Καταστροφή» στην Πόλη των Κάστρων

0

Η συνδιοργάνωση είναι του Δήμου και του τμήματος Γλώσσας  Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων χωρών του ΔΠΘ

Ο Δήμος Διδυμοτείχου και το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης συνδιοργανώνουν τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για τον εκτοπισμό και την εξόντωση των μελών της ιστορικής και μαρτυρικής Εβραϊκής Κοινότητας Διδυμοτείχου πριν από ογδόντα χρόνια. Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, το 97% των μελών της κοινότητας εξοντώθηκε στο ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς – Μπίρκεναου στην Πολωνία.

Από σήμερα 5 έως τις 7 Μαΐου 2023, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου και στο Λαογραφικό Μουσείο Διδυμοτείχου.

Κεντρική εκδήλωση είναι το διήμερο διεθνές συμπόσιο για την ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας Διδυμοτείχου, με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ κ. Aron Rodrigue και ιστορικούς από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα.

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου ο καθηγητής Rodrigue, που έλκει την καταγωγή του από το Διδυμότειχο, θα αναγορευτεί επίτιμος δημότης Διδυμοτείχου.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις βασίζονται στο τρίπτυχο Ιστορία – Εκπαίδευση και Μνήμη και έχουν στόχο την ανάδειξη της Εβραϊκής ιστορίας και μνήμης στο Διδυμότειχο και την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού.

Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Μωρά στη Φωτιά επιστρέφουν στις 20 Απριλίου στην Ξάνθη

Μαζί τους οι «Λάχνισμα» από την Ξάνθη Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά, επιστρέφου…