Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις Χρηματιστήριο Αθηνών: Με άλμα στο +7% υποδέχθηκε η χρηματιστηριακή αγορά το αποτέλεσμα των εκλογών

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με άλμα στο +7% υποδέχθηκε η χρηματιστηριακή αγορά το αποτέλεσμα των εκλογών

0

«Βλέπει» επιστροφή στην κανονικότητα

 

Η ξεκάθαρη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις χθεσινές εκλογές και η διαφορά των 20 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, έφερε ξέσπασμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών σήμερα Δευτέρα στην καλύτερη του ημέρα από τις αρχές του έτους, αλλά και στην καλύτερη σε διάστημα περισσότερο των τριών ετών και το +7,78% στις 24 Μαρτίου του 2020. Η ανταπόκριση της αγοράς μετά το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν άμεση, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα που εξασφαλίζει μια δεύτερη θητεία του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχιση της οικονομικής πορείας που έχει χαράξει από το 2019 όταν και ανέλαβε τη διακυβέρνησης της Ελλάδας.

Περί τις 11:40 π.μ ο Γενικός Δείκτης έχει υπερβεί το +7%  και συγχρόνως έχει διασπάσει τη ζώνη των 1.200 μονάδων και έχει αναρριχηθεί στις 1.212,12 μονάδες, με σηματωρό τον τραπεζικό κλάδο, οι μετοχές του οποίου έχουν εκτιναχθεί και διαπραγματεύονται πλησίον του +14%, όπως και αυτή της ΔΕΗ. Ενδεικτικό της επενδυτικής ευφορίας που καταγράφεται σήμερα στη Λεωφόρο Αθηνών -μία ημέρα μετά την ξεκάθαρη νίκη της Νέας Δημοκρατίας-, είναι η εκτόξευση του τζίρου στα 51 εκατ. ευρώ στο πρώτο δεκάλεπτο της συνεδρίασης, ενώ την ώρα αυτή προσεγγίζει τα 130 εκατ. ευρώ. Πρέπει να σημειωθεί επίσης, ότι τελευταία φορά που η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά βρέθηκε υψηλότερα της ζώνης των 1.200 μονάδων, ήταν στις 29 Ιουλίου του 2014.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Ελλάδας έχει κάνει βουτιά 16 μονάδων βάσεως στο 3,82% και με την απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού bund στο 2,40% το spread ανάμεσα στις δύο αποδόσεις έχει περιορισθεί στις 142 μονάδες βάσης.

  • Πρόσωπα & Γεγονότα Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

    Περί  των  ιών Η νόσος «Χ» , ο κορωνοϊός και η νέα απειλή που θα είναι κατά 70% πιο θανατη…
  • dasos_xionia-empros

    Θάνατος 32χρονου στο χιονιά

    Τραγική ειρωνεία, η ετοιμόγεννη σύζυγος που αφήνει πίσω Τραγικό θάνατο βρήκε 32χρονος την …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επενδύσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …