Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Αποκαλυπτική έρευνα: Πόσοι νέοι Έλληνες θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες

Αποκαλυπτική έρευνα: Πόσοι νέοι Έλληνες θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες

0

Τι έδειξε έρευνα του ευρωβαρόμετρου για όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον στίβο του επιχειρείν

 

Τέσσερις στους δέκα νέους αναφέρουν ότι αυτό που τους κάνει να θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο επιχειρείν είναι η ανεξαρτησία που προσφέρει η δική τους επιχείρηση, δηλαδή σχεδόν οι μισοί νέοι ηλικίας από 15 έως 30 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα, όμως τελικά λίγοι είναι όσοι έχουν προχωρήσει σε αυτό το εγχείρημα.

Παρά τον ενθουσιασμό για το ενδεχόμενο αυτοαπασχόλησης στη δική τους «δουλειά», μόλις το 9% όσων συμμετείχαν σε έρευνα του Ευρωβαρόμετρου τον περασμένο Οκτώβριο στις χώρες της ΕΕ-27 έχουν ξεκινήσει μια δική τους επιχείρηση και μόνο το 14% έχει πραγματοποιήσει κάποια βήματα για επιχειρηματική δραστηριοποίηση το επόμενο διάστημα.

Στην Ελλάδα το ποσοστό των νέων που προτιμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση φτάνει το 55%, με τους τέσσερις στους δέκα να αναφέρουν ότι αυτό που τους κάνει να θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο επιχειρείν είναι η ανεξαρτησία που προσφέρει το να είσαι αφεντικό του εαυτού σου και το 39% να εκτιμά ότι θα έχει καλύτερες αποδοχές εφόσον η επιχείρηση πάει καλά.

Ωστόσο, μόλις 11 στους 100 νέους στη χώρα μας που συμμετείχαν στην έρευνα της ΕΕ δηλώνουν έτοιμοι να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση και 15% ότι έχουν ξεκινήσει να τη «δημιουργούν» έχοντας κάνει τα πρώτα βήματα για την ίδρυσή της, με συντριπτικό το ποσοστό – 57% – εκείνων που θέλουν αλλά δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια.

Ωστόσο, η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά νέων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στα επιχειρηματικά, με μόλις το 12% να απαντά ότι δεν ενδιαφέρεται.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Sunlight Group: Στην παραγωγή πρωτότυπης μπαταρίας 2ης ζωής

Στο ερευνητικό ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Battery2Life συμμετέχει η εταιρεία …