Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανδρουλάκης: Καμία συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, να γίνουμε πλειοψηφική δύναμη

Ανδρουλάκης: Καμία συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, να γίνουμε πλειοψηφική δύναμη

0

«Κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας με την ΝΔ – Θέλουμε να εκφράσουμε πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο – Η αυτοδυναμία Μητσοτάκη είναι έργο της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ»

Στόχος μας είναι να γίνουμε πλειοψηφική δύναμη στον προοδευτικό χώρο», τόνισε Νίκος Ανδρουλάκης, βεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, «ακόμα και αν λείπουν 2-3 έδρες για να σχηματιστεί κυβέρνηση».

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι επενδύει στον φόβο. Ο ίδιος χαρακτήρισε πρωτοφανή τη διαφορά των 20 μονάδων που εξασφάλισε ο κ. Μητσοτάκης, ρίχνοντας την ευθύνη για αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε, δε, ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε παραγωγική αντιπολίτευση, απαριθμώντας κρίσιμα νομοσχέδια τα οποία υπερψήφισε, ενώ δεν τα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Έδωσε μάλιστα το παράδειγμα της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία και την επέκταση του φράκτη στον Έβρο.

«Ο κ. Μητσοτάκης έφτιαξε ένα προσβλητικό αφήγημα για την παράταξη μας, να συγκυβερνήσω εγώ με τον κ. Βαρουφάκη. Εμείς ποτέ δεν παίξαμε τη χώρα στα ζάρια, το πληρώσαμε», είπε και πρόσθεσε: «δεν υπήρχε καμία περίπτωση συγκυβέρνησης με δυνάμεις που θα έπαιζαν με τη θέση της χώρας στην ΕΕ».

«Η αυτοδυναμία Μητσοτάκη είναι έργο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, για να υπογραμμίσει: «Οι δημοσκοπήσεις έδιναν ένα ΠΑΣΟΚ μονοψήφιο και τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ποσοστά κοντά στη ΝΔ», άρα κάποιοι πολίτες σκέφτηκαν ότι «δεν υπήρχε λόγος να ψηφίσουν ένα κόμμα μη ανταγωνιστικό».

Και απαντώντας στην αναφορά Μητσοτάκη, ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε μόλις 2 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε: «Το ΠΑΣΟΚ αύξησε τη δύναμη του κατά 220.000 ψηφοφόρους».

Ο κ. Ανδρουλάκης εξήγησε ότι δεν υπάρχει πια για το ΠΑΣΟΚ η γραμμή που αποκλείει τον κ. Μητσοτάκη από τη θέση του πρωθυπουργού, καθώς «ο λαός τον τίμησε και σεβόμαστε την θέλησή του».

Επισήμανε ότι με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που θα ισχύσει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, το ποσοστό που έλαβε η ΝΔ είναι 171 έδρες. «Είναι πιθανό το σενάριο ακυβερνησίας με την πρωτοφανή διαφορά των 20 μονάδων μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος;», διερωτήθηκε.

Υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ο ισχυρός και ο αξιόπιστος αντιπολιτευτικός πόλος», ενώ υπογράμμισε τις προγραμματικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ, καλώντας και όσους δεν το ψήφισαν να στηρίξουν το εγχείρημα.

Ζήτησε τέλος να οργανωθεί ντιμπέιτ για τα μείζονα ζητήματα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και των φορολογικών ανισοτήτων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…