Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ 28 έργα 32,6 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ «τρέχουν» στο δήμο Καβάλας

28 έργα 32,6 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ «τρέχουν» στο δήμο Καβάλας

0

Ευρεία σύσκεψη και επισκέψεις του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου στο δήμο για τα υλοποιούμενα και σχεδιαζόμενα έργα

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου και του Δημάρχου Καβάλας κ. Θεόδωρου Μουριάδη πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δήμου Καβάλας, με τη συμμετοχή Αντιπεριφερειαρχών, Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας ΑΜΘ, της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και του Δήμου Καβάλας.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν τα παρακάτω θέματα:

  1. Η πορεία υλοποίησης των έργων του Δήμου Καβάλας τα οποία έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για 28 έργα προϋπολογισμού 32,6 εκατομμυρίων ευρώ
  2. Έργα και μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συνολικού προϋπολογισμού 5,2 εκατομμυρίων ευρώ
  3. Έργα ή και μελέτες που είναι σε εξέλιξη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλα, συνολικού προϋπολογισμού 6,7 εκατομμυρίων ευρώ
  4. Έργα τα οποία αποτελούν προτεραιότητα και για την Περιφέρεια ΑΜΘ και για το Δήμο Καβάλας προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ. O προϋπολογισμός για τα έργα που έχουν εκτιμηθεί είναι 35,7 εκατομμύρια ευρώ.
  5. Έργα αναγκαία στο Δήμο Καβάλας για τα οποία η Περιφέρεια δεσμεύει πόρους για την κατασκευή τους από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,1 εκατομμυρίου ευρώ.

Σε δήλωση του, ο κ. Μέτιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι o Δήμος Καβάλας έχει ένα μεγάλο αριθμό έργων που υλοποιεί με ικανοποιητικό ρυθμό απορρόφησης. Τα έργα αυτά πληρούν τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και έχουν αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα.

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων έργων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ο κ. Μέτιος ανέφερε την αναβάθμιση του αντλιοστασίου Α5 της ΔΕΥΑ Καβάλας, που έλυσε ένα σημαντικότατο περιβαλλοντικό ζήτημα για όλη την πόλη, καθώς επίσης την αναβάθμιση του 10ου-12ου Δημοτικού Σχολείου. Παράλληλα, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός νέων έργων που σχεδιάζονται για την επόμενη περίοδο του ΕΣΠΑ. Όλα τα έργα, τόνισε ο κ. Μέτιος, συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της πόλης της Καβάλας και της ευρύτερη περιοχής.

Νωρίτερα το ίδιο πρωί, πριν τη σύσκεψη, οι κ. Μέτιος και Μουριάδης πραγματοποίησαν σειρά επισκέψεων σε έργα στην πόλη της Καβάλας που είτε έχουν χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια είτε υλοποιούνται από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας: στο αντλιοστάσιο Α5 της ΔΕΥΑΚ, στον προσήνεμο μόλο του κεντρικού λιμένα Καβάλας, στο 10ο-12ο Δημοτικό Σχολείο, στη Μεγάλη Λέσχη της Καβάλας και στην Πλατεία Καπνεργάτη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…