Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης-ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙΔΙ

25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης-ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙΔΙ

0

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Τρίτης 30 Μαΐου

Το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επαναφέρει τις προβολές σε περιφερειακές πόλεις της Ελλάδας με τη δράση ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙΔΙ, κάνοντας διαθέσιμο ένα σημαντικό  μέρος του ελληνικού προγράμματος. Ενισχύει έτσι την πολιτιστική αποκέντρωση και μεταφέρει κλίμα αυτής της κινηματογραφικής γιορτής στις αίθουσες και πολιτιστικούς χώρους συγκεκριμένων πόλεων.

Στην Ξάνθη η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ υποδέχεται το φεστιβάλ και συμμετέχει στη δράση ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙΔΙ – Περιφερειακές προβολές 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ από το Σάββατο 27 Μαΐου έως την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης 19:00-23:00.

Πρόγραμμα Τρίτης 28 Μαΐου:

ΜΕ 2 ΒΑΛΙΤΣΕΣ, 65’ Κώστας Αυγέρης

Ένα ντοκιμαντέρ με αφηγήσεις ομιλητών που αφηγούνται προσωπικά βιώματα από την αλληλεπίδραση της ελληνογερμανικής κουλτούρας στη ζωή τους. Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να αναδείξει, μέσα από την ιστορία, την εμπειρία και την πορεία των ομιλητών, τις επιρροές που έλαβαν σύγχρονοι Έλληνες από τη Γερμανία.

ΠΕΝΘΟΣ ΑΥΤΟΙ- ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ, 71’ Μυρτώ Πατσαλίδου, Μαρία Λούκα

Μια καθίζηση στον κόσμο του πένθους μέσα από τρεις ιστορίες που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία: Τις δολοφονίες του Shahzad Luqman, του Παύλου Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου. Οι οικογένειες των θυμάτων συνομιλούν με τις απουσίες τους, υπερασπίζονται τη μνήμη των νεκρών, μετασχηματίζουν την οδύνη τους σε αγώνα για δικαιοσύνη.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ, 90’ Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Η εφηβική ομάδα χορού του Αθλητικού Συλλόγου του Νέου Βουτζά συνεχίζει τα μαθήματα, μέσω διαδικτύου κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μετατρέπουν τα δωμάτια τους σε αίθουσες χορού και παράλληλα, προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, προσπαθώντας να ξεπεράσουν το τραύμα μιας πυρκαγιάς που έπληξε την περιοχή και σημάδεψε την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Θεατρική Ομάδα Residui Teatro της Ισπανίας επισκέπτεται την ΦΕΞ

Θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο με τίτλο «Δημιουργώ από’ δω ως το φεγγάρι» για παιδιά από…