Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Το Κουτσό γιορτάζει τον Αη Γιώργη του με ανθοκομική έκθεση  

Το Κουτσό γιορτάζει τον Αη Γιώργη του με ανθοκομική έκθεση  

0

Η πλατεία του χωριού δίπλα στην εκκλησιά θα γεμίσει λουλούδια

 

Πρόεδρος Πολιτιστικού συλλόγου Κουτσού, Χ. Φυλακτάκης: «Αγαπάμε τον χωριό μας και θέλουμε να αναπτύσσουμε δράσεις που θα φέρνουν κόσμο»

 Ανθοστόλιστη η εικόνα και η εκκλησιά του Αη Γιώργη, που γιορτάζει  την Κυριακή 23 Απριλίου ανθοστόλιστο και το Κουτσό που θα γιορτάσει την Ημέρα των Λουλουδιών και της Άνοιξης την μέρα του Πολιούχου  Αγίου του με μια Ανθοκομική έκθεση στην πλατεία δίπλα στην εκκλησία του χωριού

Ανθοκομική έκθεση στο Κουτσό την μέρα του Αη Γιώργη

Είναι η πρώτη χρονικά που διοργανώνεται  Ανθοκομική έκθεση στο Κουτσό. Ένα χωριό με 200 – 300 μόνιμους κατοίκους. Όπως μας λέει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού  και  Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κουτσού κ. Χρήστος  Φυλακτάκης αποφάσισαν να τιμήσουν τον Πολιούχο Άγιο Γεώργιο του χωριού τους με μια έκθεση λουλουδιών δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους κατοίκους και στους επισκέπτες μας να αγοράσουν λουλούδια, να ομορφύνουν τα μπαλκόνια και τις αυλές τους. Άλλωστε η γιορτή του Αη Γιώργη είναι μια γιορτή της Άνοιξης!

Πρόεδρος Πολιτιστικού συλλόγου Κoυτσού, Χ. Φυλακτάκης: «Αγαπάμε τον χωριό μας και θέλουμε να αναπτύσσουμε δράσεις που θα φέρνουν κόσμο»

Ο σύλλογος του Κουτσού αποτελείται από δραστήρια μέλη που μέσα από τις δράσεις τους δίνουν ζωντάνια στο χωριό τους: « Αναβιώνουμε έθιμα τα Χριστούγεννα, τις Αποκριές, έχουμε χορευτικό συγκρότημα που χορεύομε τους χορούς του τόπου μας και θυμόμαστε του προγόνους μας που ήρθαν από την Ανατολική Θράκη. Ο σύλλογος μας έχει και περιβαλλοντικό χαρακτήρα και αναπτύσσει δράσεις και σ’ αυτό το επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό σκεφτήκαμε να διοργανώσουμε και την ανθοκομική έκθεση. Σας καλούμε όλους να έλθετε και να γιορτάσουμε μαζί την ημέρα του Αγίου Γεωργίου όπου θα έχουμε και παραδοσιακό κουρμπάνι», σημειώνει ο κ. Φυλακτάκης.

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια έντονη δραστηριότητα πολιτιστικού χαρακτήρα από τους συλλόγους των Αβδήρων, του Πόρτο Λάγος, της Μάνδρας, της Κεσσάνης, του Μυρωδάτου, του Κουτσού και άλλων χωριών του δήμου Αβδήρων. Όπως αναφέρει ο κ. Φυλακτάκης αυτό γίνεται από την ανάγκη των νέων να κρατήσουν την παράδοση και να ζωντανέψουν τα χωριά τους: «Αγαπάμε το χωριό μας και θέλουμε να αναπτύσσουμε δράσεις που θα φέρνουν κόσμο».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…