Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Την Παρασκευή η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Την Παρασκευή η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

0

Θα συζητηθούν εννιά επερωτήσεις και οχτώ θέματα ημερήσιας διάταξης

Η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή.

Οι επερώτησεις και τα θέματα ημερήσιας διάταξης θα είναι τα εξής:

Επερωτήσεις:

  • ΘΕΜΑ: Αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχής Ερυθροποτάμου στον Δήμο Διδυμοτείχου της Π.Ε. Έβρου. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χριστόδουλος Τοψίδης
  • ΘΕΜΑ: Ακίνητη περιουσία της Περιφέρειας. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Κατσιμίγας
  • ΘΕΜΑ: Αναπτυξιακός Οργανισμός ΠΑΜΘ. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Κατσιμίγας
  • ΘΕΜΑ: Μείωση του ΕΣΠΑ της ΠΑΜΘ. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Κατσιμίγας
  • ΘΕΜΑ: Μελέτη υπογειοποίησης αρδευτικού δικτύου των παρέβριων αγροκτημάτων Φυλακτού -Λύρας – Λαγυνών – Τυχερού – Θυμαριάς – Γεμιστής. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Κατσιμίγας
  • ΘΕΜΑ: ΕΣΠΑ για τεχνικά έργα. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Κατσιμίγας
  • ΘΕΜΑ: Σημαντικές καθυστερήσεις στη κατασκευή γηπέδου στη Μύκη στη Π.Ε. Ξάνθης. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χριστόδουλος Τοψίδης
  • ΘΕΜΑ: Κατάρρευση αναχωμάτων Κομψάτου και προβλήματα στην άρδευση. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χριστόδουλος Τοψίδης
  • ΘΕΜΑ: Λειτουργία Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Κομοτηνής. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χριστόδουλος Τοψίδης

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

  1. Έγκριση για εφαρμογή του αρ. 109 ν. 3852/2010 για τι οφειλές της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΛΑΚΡΟΥ ΑΕ» προς τους εργαζόμενους Δημήτριο Μόσχου και Περικλή Προσώτσανλη.
  2. Έγκριση σκοπιμότητας για την κάλυψη της δαπάνης συμμετοχής των τέκνων του προσωπικού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε παιδικές κατασκηνώσεις για το έτος 2023 και καθορισμός της διαδικασίας υλοποίησης αυτής.
  3. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Λιμένας Κεραμωτής, έργα βελτίωσης και λειτουργίας στο σύνολο του λιμένα, με φορέα λειτουργίας τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας( ΟΛΚ) ΑΕ».
  4. Έγκριση σύναψης σύμβασης και έγκριση των όρων αυτής μεταξύ ΑΜΘ και της Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης ΑΕ για την μείωση του κομίστρου στα ενδονομαρχιακά δρομολόγια της Π.Ε. Ξάνθης που παρουσιάζουν πολύ χαμηλή πληρότητα, με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.
  5. Αίτημα τροποποίησης των Επιτροπών παρακολούθησης, εκτέλεσης, διοίκησης και παραλαβής σύμβασης, αναφορικά με τα Υποέργα 1 και 2 της Πράξης: «Τουριστική Προβολή Περιφέρειας ΑΜΘ»
  6. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης για τη συνδιοργάνωση και συμμετοχή της Π.Ε Δράμας στην αθλητική εκδήλωση «Τελικοί Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Χειροσφαίρισης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, Ελλάδος και Κύπρου Σχολικού Έτους 2022-2023» και ορισμός ενός Εκπροσώπου της ΠΑΜΘ με τον αναπληρωτή του κατά το άρθρο 9 στην κοινή επιτροπή για την παρακολούθηση της σύμβασης.
  7. Έγκριση παράτασης συμβάσεων δρομολογίων μεταφοράς μαθητών της Π.Ε. Δράμας που ήταν σε ισχύ στις 30-06-2022, προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα εκτέλεσης των δρομολογίων για το σχολικό έτος 2022-2023, έως 30-06-2023, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 188 του ν. 4972/2022 όπως αυτή τροποποιήθηκε με το άρθρο 64 του ν. 5027/2023 (ΦΕΚ48Α).
  8. Επικύρωση απομαγνητοφωνημένων πρακτικών 1ης, 2ης, και 4ης συνεδρίασης έτους 2023 του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΑΜΘ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…