Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τα φετινά Χελιδονίσματα στο Δέλτα του Έβρου

Τα φετινά Χελιδονίσματα στο Δέλτα του Έβρου

0

Ο κάθε μαθητής είχε την ευκαιρία να φτιάξει την δική του πήλινη χελιδονοφωλιά

Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Δαδιάς του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), διοργάνωσε για ακόμη μία χρονιά ένα συμβολικό καλωσόρισμα στην Άνοιξη και τα χελιδόνια, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Τα «Χελιδονίσματα» πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 120 μαθητές συνολικά, από το 7ο Δημοτικό Αλεξανδρούπολης και φυσικά οι μαθητές του 4ου.

Στους μικρούς μαθητές έγινε αρχικά μια παρουσίαση για τα χελιδόνια, η οποία περιλάμβανε χρήσιμες πληροφορίες για τα είδη τους, το μεταναστευτικό τους ταξίδι, τον τρόπο που φτιάχνουν τη φωλιά τους, καθώς  και τους τρόπους με τους οποίους  μπορούμε να τα προστατεύουμε.

Στη συνέχεια ο κάθε μαθητής είχε την ευκαιρία να φτιάξει την δική του πήλινη χελιδονοφωλιά, η οποία αφού στεγνώσει μπορεί να τοποθετηθεί στο σπίτι ή στο σχολείο του, βοηθώντας τα χελιδόνια στο δύσκολο έργο  της κατασκευής της φωλιάς τους, ενώ ταυτόχρονα μπόρεσαν να διαπιστώσουν πόσο πραγματικά επίπονη είναι η κατασκευή φωλιάς για τα πουλιά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα με το απογευματινό ωράριο στο Μειονοτικό

Συνεχίζεται  η κατάληψη- Χάνονται διδακτικές ώρες   Διευθύντρια Δ/βαθμιας Ξάνθης: Μ. Σιδηρ…