Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνάντηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Ξάνθης κ. Χασάν Ογλού Φερντούν με φιλοζωικές οργανώσεις

Συνάντηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Ξάνθης κ. Χασάν Ογλού Φερντούν με φιλοζωικές οργανώσεις

0

«Θέλουμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων με σεβασμό στους κατοίκους αλλά και στις ζωές των ταλαιπωρημένων αυτών ζώων», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος

Ένα ανοιχτό προς επίσκεψη καταφύγιο είναι στα άμεσα σχέδια του Δήμου Ξάνθης

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Ξάνθης στην οποία παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ξάνθης Φερντούν Χασάν Ογλού και εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων της πόλης της Ξάνθης με κεντρικό θέμα την επίλυση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων.

Η Ξάνθη είναι γνωστό, όπως και η περιοχή της Θράκης εν συνόλω, ότι είναι αντιμέτωπη με το ζήτημα που αφορά στα παρατημένα ζώα συντροφιάς το οποίο χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας.

Το «Ε» επικοινώνησε με τον κ. Χασάν Ογλού ώστε να γίνουν γνωστές οι συζητήσεις που έλαβαν χώρα στη εν λόγω συνάντηση.

Όπως δήλωσε ο ίδιος «η συγκεκριμένη συνάντηση είναι η πρώτη από μία σειρά συναντήσεων που θα ακολουθήσουν με σκοπό την αγαστή συνεργασία με τοπικούς φορείς και φιλοζωικές οργανώσεις. Με την τροποποίηση του πρακτικού το κυνοκομείο θα είναι αυτόνομο ώστε να μπορεί να γίνει πρόσληψη προσωπικού, μεταξύ άλλων και κτηνιάτρου, χωρίς την γραφειοκρατία του Δήμου. Διευκολύνθηκε με αυτόν τον τρόπο η συνεργασία του κυνοκομείου με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να προσφέρουν ώστε να δοθεί μία λύση στο ζήτημα των αδέσποτων».

Ο κ. Χασάν Ογλού υπογράμμισε ότι «είναι προσωπικό στοίχημα δικό μου η αύξηση του επιπέδου ζωής των κατοίκων αλλά και των ταλαιπωρημένων ζώων. Στα άμεσα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία ενός καταφυγίου, εκτός από το κυνοκομείο, στο οποίο θα τοποθετηθούν τα αδέσποτα ζώα που τριγυρνούν στη Ξάνθη ώστε πλέον να έχουν σταθερά φαγητό και νερό. Το σημαντικό σε αυτό το όραμα είναι η ανοιχτότητα καθώς θα μπορούν να το επισκέπτονται όλοι, θα οργανώνονται σχολικές εκδρομές με στόχο την ευαισθητοποίηση και εν συνεχεία την υιοθέτηση των στεγαζόμενων ζώων. Η αλλαγή της υπάρχουσας νοοτροπίας είναι δουλειά όλων μας».

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…