Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Σουφλί: Συνέδριο BACSA με μετάξι και σηροτροφία

Σουφλί: Συνέδριο BACSA με μετάξι και σηροτροφία

0

Θα συμμετέχουν περίπου 50 σύνεδροι από 12 χώρες από τις 24 έως τις 27 Απριλίου

Το 10ο  Διεθνές Συνέδριο της Ένωσης Μεταξιού Μαύρης, Κασπίας Θάλασσας και Κεντρικής Ασίας (BACSA) πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο ακριτικό Σουφλί Έβρου και είναι έτοιμο να υποδεχτεί επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Θέμα του συνεδρίου, που θα διεξαχθεί από τις 24 έως και τις 27 Απριλίου 2023 στο αμφιθέατρο του Δήμου, είναι «REGESERI 2023 – Αναγέννηση της Σηροτροφικής Βιομηχανίας στον 21ο Αιώνα». Η ανάθεση διοργάνωσης του συνεδρίου στη χώρα επιτεύχθηκε χάρη στις προσπάθειες του Συλλόγου Φίλων της Μετάξης «Χρυσαλλίδα» και του προέδρου της Γιώργου Τσιακίρη.

Παράλληλα, έχουν σχεδιασθεί δράσεις, ώστε οι σύνεδροι να γνωρίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα την περιοχή, ενώ έχει προβλεφθεί η διαμονή τους σε μονάδες φιλοξενίας του Τυχερού, του Σουφλίου και του Διδυμοτείχου. Ταυτόχρονα με τη γνωριμία τους με τα σημεία αναφοράς του Δήμου Σουφλίου, στο πλαίσιο της εορτής του πολιούχου Αγίου Γεωργίου την Κυριακή, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί της θρησκευτικής και πολιτιστικής κουλτούρας του τόπου.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν περίπου 50 σύνεδροι από 12 χώρες και συγκεκριμένα από την Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ιταλία, Γερμανία, Δανία, Ουζμπεκιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Κούβα αλλά και την Ελλάδα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…