Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε …τουαλέτα λειτουργεί το Ταχυδρομείο της Βελόνης

Σε …τουαλέτα λειτουργεί το Ταχυδρομείο της Βελόνης

0

Έξαλλοι οι κάτοικοι του οικισμού που αναγκάζονται να παίρνουν την αλληλογραφία τους από …νιπτήρες και τραπεζάκια μέσα στην βρωμιά και την δυσωδία

 

Δεν έχει δημοτικό χώρο ο δήμος Αβδήρων στην Βελόνη  – Να μπουν θυρίδες, ζητούν οι κάτοικοι  

 

Έξαλλοι είναι οι λιγοστοί κάτοικοι του μικρού οικισμού της Βελόνης που απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από το Άβδηρα. Ο λόγος που τους έχει  εξοργίσει είναι γιατί για να πάρουν την αλληλογραφία τους, έγραφα τραπεζών, λογαριασμούς ρεύματος και νερού είναι αναγκασμένοι να επισκέπτονται ένα χώρο προθάλαμο τουαλέτας που έχει τοποθετηθεί πρόχειρα ένα τραπέζι ή από τον παλιό νιπτήρα! Αυτό τον χώρο επέλεξαν ως κατάλληλο οι …εταιρείες που έχουν αναλάβει την μεταφορά της αλληλογραφίας και οι διανομείς πάνε και κυριολεκτικά τα πετάνε εκεί. Μόνο τις συντάξεις τις παραδίδουν οι υπάλληλοι στα χέρια των συνταξιούχων, όχι από φόβο μην χαθούν αλλά για να πάρουν το …μπαξίσι!

Μέσα στην εγκαταλελειμμένη τουαλέτα το Ταχυδρομείο της Βελόνης! – Κανένας σεβασμός στον πολίτη!

«Ο εκσυγχρονισμός στο μεγαλείο του! Κι όμως είμαστε Ευρωπαϊκή χώρα! Κανένας σεβασμός στον πολίτη!  Είμαστε αναγκασμένοι να ερχόμαστε μέσα σ’ αυτό τον χώρο να πάρουμε την αλληλογραφία μας. Είναι μια τριτοκοσμική κατάσταση! Ντροπή! Πρέπει να γίνει κάτι…..να βρεθεί ένας χώρος ή να βάλουν θυρίδες. Στο 2023 ζούμε όχι στον μεσαίωνα», τονίζει με αγανάκτηση μόνιμος κάτοικος του οικισμού.

Δεν έχει δημοτικό χώρο ο δήμος Αβδήρων στην Βελόνη;  – Να μπουν θυρίδες ζητούν οι κάτοικοι  

Μεταφέραμε το πρόβλημα και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων στον δήμαρχο Αβδήρων κ. Γιώργο Τσιτιρίδη ο οποίος το γνώριζε χωρίς ωστόσο να δώσει λύση: «Είναι ένα γνωστό πρόβλημα που το αντιμετωπίζουμε σε πολλούς οικισμούς από τότε που ανέλαβαν διάφορες εταιρείες την διανομή της αλληλογραφίας. Το είχαμε και στα Άβδηρα και τοποθετήσαμε στο Δημαρχείο θυρίδες και τα παίρνουν από εκεί. Ίσως θα ήταν μια λύση να τοποθετείται και η αλληλογραφία των κατοίκων της Βελόνης σ’ αυτές και να τα παραλαμβάνουν οι κάτοικοι από εκεί. Στην Βελόνη  δεν έχουμε κάποιο δημοτικό κατάστημα για να παραχωρήσουμε χώρο. Θα το εξετάσουμε πάντως για να βρούμε μια λύση».

Οι ιδιωτικές εταιρείες  πετούν την αλληλογραφία στην …τουαλέτα

Να σημειώσουμε ότι ένα μεγάλο κομμάτι της διανομής και των ταχυδρομικών υπηρεσιών έχει περάσει στα χέρια των ιδιωτικών εταιρειών μέσω συμβάσεων από Τράπεζες ή Δημόσιες υπηρεσίες και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Η αλληλογραφία τοποθετείται είτε σε ταχυδρομική θυρίδα των ΕΛΤΑ είτε σε κοινοτικές θυρίδες αλλά κάποιες φορές όπως αυτή στην Βελόνη τα πετούν κυριολεκτικά στην τουαλέτα!.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…