Αρχική Χωρίς κατηγορία Ψηλά τον πήχη θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη

Ψηλά τον πήχη θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη

0

Ψηφοδέλτιο με Χ. Ζεϊμπέκ, Σ. Γιαννακίδη, Γ. Στογιαννίδη, Α. Κυνηγοπούλου, Μ. Τσαμπάζη  – Στοχεύουν πρωτιά στο νομό και δύο έδρες

 

Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γ. Χατζηθεοδώρου: «Να φύγει η Μητσοτάκης ΑΕ»

Σ. Γιαννακίδης: « Είμαστε περήφανοι για ότι καταφέραμε για την περιοχή και για την παρακαταθήκη έργων που αφήσαμε»

 

Σε κλίμα αισιοδοξίας και με την βεβαιότητα της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, πρωτιά στο νομό και κατάκτηση και της δεύτερης έδρας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του, τις 8 το απόγευμα της Πέμπτης 26/4 στην Καπναποθήκη «Π.  Παρόντες ήταν τα μέλη του κόμματος και αυτοδιοικητικά στελέχη της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη». Σε παρουσίαση του ψηφοδελτίου προέβη ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο δήμο Γιώργος Χατζηθεοδώρου αφού προηγουμένως εκφώνησε πολιτική ομιλία ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και παράλληλα θέτονται το διακύβευμα των εκλογών, το πρόταγμα του ΣΥΡΙΖΑ  αλλά και το δίλημμα που μηνυματοποιείται στο σύνθημα: «Ξανά Μητσοτάκης ΑΕ ή αλλαγή;»

Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γ. Χατζηθεοδώρου: «Να φύγει η Μητσοτάκης ΑΕ»

Κατά την ομιλία του ο κ. Χατζηθεοδώρου αναφέρθηκε  στην διακυβέρνηση Μητσοτάκη επισημαίνοντας ότι εξαπάτησε την μεσαία τάξη και ότι αφήνει ένα δημόσιο χρέος κατά 44 δις υψηλότερο ενώ μοιράζει δισ. για να κερδοσκοπούν τα δικά της παιδιά. Είπε ακόμη πως ο Κ. Μητσοτάκης κινδυνολογεί και λέει ψέματα και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον ακολουθήσει σ’ αυτή την τοξικότητα. Τόνισε δε πως με τον ΣΥΡΙΖΑ θα επικρατήσει Δικαιοσύνη παντού και για όλους και κατέληξε λέγοντας: « Δέσμευση όλων μας, απέναντι στην τοπική κοινωνία και στη χώρα, να παλέψουμε, μαζί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη. Προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προκειμένου η Ελλάδα και οι Έλληνες, να σταματήσουν να βιώνουν μια αδυσώπητη πραγματικότητα, που συνίσταται στην επιβίωση με κουπόνια και στην αγωνία για τον πλειστηριασμό του σπιτιού τους, που απέκτησαν με τον δικό τους ιδρώτα, τον ιδρώτα της δουλειάς τους».

Μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης που απαρτίζεται από  τον βουλευτή Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Γιαννακίδη Στάθη, Κυνηγοπούλου Αθηνά, Στογιαννίδη Γρηγόρη και Τζαμπάζη Μαρία και στην συνέχεια οι υποψήφιοι απηύθυναν χαιρετισμό.

Σ. Γιαννακίδης: « Είμαστε περήφανοι για ότι καταφέραμε για την περιοχή και για την παρακαταθήκη έργων που αφήσαμε»

Ειδικότερα ο κ. Γιαννακίδης αναφέρθηκε στην διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως: «Είχαμε αφήσει αποτύπωμα στην Ξάνθη. Είναι γεγονός ό,τι έργο υλοποιείται και από την τοπική αυτοδιοίκηση είναι από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε περήφανοι για ότι καταφέραμε για την περιοχή και για την παρακαταθήκη έργων που αφήσαμε». Πρόσθεσε πως η Ξάνθη μπορεί να ανοίξει δρόμο για τον ΣΥΡΙΖΑ και πάλι και πως το διακύβευμα και ο στόχος τώρα είναι πως θα κρατήσουμε του νέους στην περιοχή μας και πως θα ενισχύομε την κοινωνική συνοχή βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης για όλους. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι ο κόσμος έχει αγανακτήσει από την ΝΔ και εναποθέτει τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος τόνισε ότι θα πρέπει να επικοινωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμά του και να πείσει τον κόσμο καθώς επίσης και να περιοριστεί η αποχή: «Στόχος μας θα πρέπει να είναι η συστράτευση όλων με αίτημα να φύγει αυτή η κυβέρνηση».

Χ. Ζεϊμπέκ: «Είναι εφικτός ο στόχος όχι μόνο για πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας αλλά και για δεύτερη έδρα»

Ο κ. Ζειμπέκ ανέφερε ότι τα μηνύματα που λαμβάνει είναι πολύ ενθαρρυντικά και εξέφρασε την πεποίθηση πως είναι εφικτός ο στόχος όχι μόνο για πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας αλλά και για δεύτερη έδρα. Σημείωσε πως η ΝΔ αφήνει ένα μελανό σημάδι και πως είναι αδιάφορη και ανεπαρκής κυβέρνηση και ότι ο ίδιος με τις παρεμβάσεις του προσπάθησε να αναδείξει τα προβλήματα του νομού με πρώτο της υποστελέχωσης του νοσοκομείου. Είπε μάλιστα πως και πάλι έμεινε με ένα παθολόγο μετά από νέα παραίτηση. Αναφέρθηκε επίσης και σε θέματα παιδείας,  την αντίδραση για την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, στην αντίδραση για τα Πειραματικά σχολεία στην Ξάνθη αλλά και για το πρόβλημα στέγασης του Μειονοτικού σχολείου που το ανέδειξε με νέα ερώτηση στην Βουλή.

Τι σημαίνει ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ

Αποκωδικοποιώντας την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο κ. Στογιαννίδης ανέφερε πως αυτή σημαίνει: «αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη. Έχουμε το πρόγραμμα, το σχέδιο, την εμπειρία και το ανθρώπινο δυναμικό για να το κάνουμε πράξη. Δεν ζητάμε δεύτερη ευκαιρία. Ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με το πρόγραμμά μας, μακριά από τους καταναγκασμούς της τρόικα».

Η κα Κυνηγοπούλου αναφερόμενη στο δίλημμα των εκλογών σημείωσε ότι είναι: «Ξανά Μητσοτάκης ή Αλλαγή. Μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημαίνει ήττα της ΝΔ και του καθεστώτος Μητσοτάκη. Μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κερδίσει τις εκλογές θα έχει την πολιτική αλλά και την ηθική νομιμοποίηση να δημιουργήσει συμμαχίες και μια κυβέρνηση σταθερή και μακράς πνοής».

Τέλος η κα Τσαμπάζη ανέφερε ότι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημαίνει: «πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα, από την κάλπη της απλής αναλογικής – χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, Αρ.Φύλλου 11.568