Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Προσεχώς η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας του δήμου με τις φιλοζωικές οργανώσεις

Προσεχώς η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας του δήμου με τις φιλοζωικές οργανώσεις

0

Ενημέρωση για τις ενέργεια του δήμου που αφορούν τα αδέσποτα, με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα

Στις ενέργειες και την εν γένει στάση του με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων αναφέρθηκε ο δήμος Ξάνθης, με σχετική ανακοίνωσή του.

Όπως ενημερώνει, ο Δήμος Ξάνθης, στο πλαίσιο του προγραμματισμού του έχει προχωρήσει σε μια σειρά από δράσεις, πρωτοβουλίες και πολιτικές για τη μείωση, σε πρώτη φάση, των αδέσποτων εντός του αστικού ιστού.

Με πρόσφατη απόφαση η οποία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, τροποποιήθηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, με στόχο τη γραφειοκρατική απεμπλοκή του δημοτικού κυνοκομείου, τόσο σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού, την υλοποίηση εθνικών ή ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τη γενικότερη λειτουργία του, όσο και σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με τις εθελοντικές φιλοζωικές οργανώσεις που αποτελεί και τον θεμέλιο λίθο για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.

Για τον λόγο αυτό, επίκειται, μετά από έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας του Δήμου με τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής, που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, ενώ ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα προχωρήσει στον ορισμό ειδικού συνεργάτη μέσα από το εθελοντικό φιλοζωικό κίνημα, ο οποίος αμισθί θα ενισχύσει σημαντικά, με τη γνώση και την εμπειρία του, την προσπάθεια για τη μείωση έως και την εξάλειψη των αδέσποτων στον Δήμο μας.

Επίσης, δρομολογείται η δημιουργία ανοιχτού καταφυγίου με στόχο την περισυλλογή των αδέσποτων από τους δρόμους της πόλης, τη μεταφορά και τη μόνιμη εγκατάσταση και φροντίδα στη συγκεκριμένη δημοτική δομή.

Παράλληλα, σε συνεννόηση με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι δημοτικοί υπάλληλοι που το επιθυμούν, θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία», που διοργανώνεται από το τμήμα Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, με έκπτωση έως 50% του αρχικού κόστους.

Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία ενός κρίσιμου αριθμού στελεχών με εξειδικευμένη γνώση και ανεπτυγμένο αίσθημα φιλοζωίας που θα εργαστούν για την επίλυση αυτού του κοινωνικού προβλήματος.

«Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στα ζώα -όπως και στους συνανθρώπους μας, φυσικά- δείχνει την ποιότητα του πολιτισμού μας. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι απαιτείται για να δώσουμε λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα. Καλώ όλους τους συμπολίτες μου να συναισθανθούν την ευθύνη που τους αναλογεί και να συστρατευθούν στην προσπάθεια του Δήμου, για ένα καθαρό και αστικό περιβάλλον για τους ίδιους και τα παιδιά μας, με σεβασμό και φροντίδα στους αδέσποτους και δεσποζόμενους φίλους μας. Πιστεύω πως αν συνεργαστούμε με συντονισμό, νηφαλιότητα και επιμονή -όλοι μαζί- θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…