Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις εκλογές

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις εκλογές

0

Δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή πριν την εκλογική αναμέτρηση και τη Δευτέρα 22/5

Σύμφωνα με όσα πρόσφατα γνωστοποίησε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στην ΕΡΤ, τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν την Παρασκευή πριν από τις εκλογές προκειμένου να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία του χώρου, ενώ οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές και την επομένη των εκλογών.

Σημειώνεται ότι χρέη υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών από την Κυριακή (23/3) έχει αναλάβει η καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Καλλιόπη Σπανού, καθώς ο κ. Βορίδης θα διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού στις προσεχείς εκλογές, επομένως βάσει του Συντάγματος δεν μπορούσε να παραμείνει στη θέση του.

Επομένως, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά λόγω εκλογών:

-Την Παρασκευή 19 Μαΐου.

-Τη Δευτέρα 22 Μαΐου.

Το κλείσιμο των σχολείων για το καλοκαίρι

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τα τελευταία μαθήματα στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά θα πραγματοποιηθούν στις 15 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, στα γυμνάσια όλης της χώρας τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 30 Μαΐου και οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στο διάστημα 1-15 Ιουνίου.

Στα λύκεια τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 18 Μαΐου και για τις τρεις τάξεις. Στη συνέχεια οι εξετάσεις για τους μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου θα πραγματοποιηθούν από 23 Μαΐου έως 15 Ιουνίου.

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου θα διεξαχθούν πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών, από 23 έως 30 Μαΐου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…