Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Οι βουλευτές Ξάνθης Μπουρχάν και Ζεϊμπέκ στηρίζουν τα αιτήματα των φωτογράφων

Οι βουλευτές Ξάνθης Μπουρχάν και Ζεϊμπέκ στηρίζουν τα αιτήματα των φωτογράφων

0

Αλληλέγγυα στέκεται και η ΑΑΣΕΒΕ Ξάνθης με ανακοίνωση της

Ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μπαράν Μπουρχάν κοινοποίησε την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων στον αρμόδιο Υπουργό, ζητώντας να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι με τη τροποποίηση της Κ.Υ.Α. θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο προκαλώντας απώλεια θέσεων εργασίας, απώλεια εισφορών προς το κράτος και κλείσιμο επιχειρήσεων.

Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ με τη σειρά του επέβαλλε αναφορά κοινοποιώντας τα αιτήματα του κλάδου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο. Σύμφωνα με την αναφορά του κ. Ζεϊμπέκ «ίδια η σύσταση του myphoto.gov.gr και η άμεση ανταπόκριση των επαγγελματιών φωτογράφων στην εκπαίδευση και επιμόρφωση για την λειτουργία της ως άνω πλατφόρμας, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβητήσεων του σεβασμού των προσωπικών δεδομένων. Κατόπιν τούτων, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που δημιουργεί η εν λόγω τροποποίηση για το μέλλον του κλάδου, αιτούνται να ανακληθεί η τροποποίηση, ώστε να ορίζεται ρητώς ότι η φωτογραφία των ΑΔΤ θα δημιουργείται είτε απευθείας από τους πολίτες, είτε από τους φωτογράφους μέσω του myphoto.gov.gr».

Με ανακοίνωση της η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ Ξάνθης στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων καθώς όπως τονίζεται ότι «η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Ξάνθης στηρίζει το δίκαιο αγώνα των συναδέλφων Φωτογράφων και της ¨Ένωσης τους για την υπεράσπιση του εισοδήματος και της δουλειάς τους. Στηρίζει την κινητοποιήσεις της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων που έγιναν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενάντια στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε πρόσφατα με το Υπουργείο Οικονομικών και αφορά την λήψη φωτογραφιών για τις αστυνομικές ταυτότητες».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Σε καθαρά θεσμικό πλαίσιο και σε μάλλον χαμηλούς τόνους κυμάνθηκε η ομιλία του Νίκου Δένδι…