Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Οι Bailemos ζωντανά στη Nostos Live

Οι Bailemos ζωντανά στη Nostos Live

0

Ο στίχος τους κοινωνικός , σατιρικός αλλά και πολιτικός διακατέχεται από αντιπολεμικά και αντιρατσιστικά χαρακτηριστικά

Την Πέμπτη 4 Μαΐου στις 9:00μ.μ. θα εμφανιστούν ζωντανά στη σκηνή του Nostos Live στη Ξάνθη.

Οι Bailemos είναι ένα 8μελές μουσικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη. Η μουσική τους συνδυάζει στοιχεία από πολλά είδη, με κεντρικό πυρήνα τη reggae και τη ska. Επί σκηνής, φωνές και πνευστά συνδυάζονται με τρελούς ρυθμούς εκπέμποντας μια ενέργεια που διαχέεται και μετατρέπεται σε χορό.

Ο στίχος τους κοινωνικός , σατιρικός αλλά και πολιτικός διακατέχεται από αντιπολεμικά και αντιρατσιστικά χαρακτηριστικά. Έχουν βρεθεί στην ίδια σκηνή με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό (Sugar Hill Gang, Ημισκούμπρια, Ματούλα Ζαμάνη, Koza Mostra, Κακό Συναπάντημα, One Drop Forward, Nightstalker).

Δισκογραφικά οι Bailemos έχουν κυκλοφορήσει το EP “Vibration” το 2016 και η πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Burn the Ground” κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2019. Στη συνέχεια το συγκρότημα κυκλοφόρησε νέα κομμάτια ως singles με πιο πρόσφατο τον ¨Ηλεκτρικό¨. Κάποιες από τις σημαντικές εμφανίσεις της μπάντας ήταν αυτές στο Street Mode 2016 και στο Schoolwave 2017 ως guest band, ενώ το 2019 στο πλαίσιο της περιοδείας για την προώθηση του album “Burn the Ground” έπαιξαν σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα όπως οι Γιορτές της Γης στην Βλάστη Εορδαίας, το Smixi Festival στο Άργος Ορεστικό, κ.α. Ήδη από την έναρξη του φετινού καλοκαιριού οι Bailemos βρίσκονται σε περιοδεία με εμφανίσεις στο Avlos Festival στην Καρυά Ολύμπου , στο Beddrefest στην Ορεστιάδα στο River Party 2022 στο Νεστόριο Καστοριάς , στο Dramaica Youth Festival στη Δράμα και το Divris Fest στη Δίβρη Λαμίας , στο Kapani Project 2022 στη Θεσσαλονίκη.

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

Γιώργος Σκαρελάς (φωνή)

Στέλιος Sec (κρουστά, φωνητικά)

Τόλης Αζάς (κιθάρα)

Αντώνης Φωτιάδης (σαξόφωνο, φωνητικά)

Νικόλας Πλάτων (τρομπέτα)

Θανάσης Παναγιωτόπουλος (κιθάρα)

Κωνσταντής Λάσκος (μπάσο)

Αλέκος Δασκαλόπουλος (τύμπανα)

Λάζαρος Ματσουλιάδης (ηχοληψία)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …