Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μουσικοί από τη Ξάνθη θα συμπράξουν ώστε να ακουστεί ο ήχος της θρακιώτικης παραδοσιακής μουσικής στο Φεστιβάλ «Ξάνθη-Πόλις Ονείρων»

Μουσικοί από τη Ξάνθη θα συμπράξουν ώστε να ακουστεί ο ήχος της θρακιώτικης παραδοσιακής μουσικής στο Φεστιβάλ «Ξάνθη-Πόλις Ονείρων»

0

Η συνεισφορά τους θα είναι αφιλοκερδής

Με πρωτοβουλία των εθελοντών του Φεστιβάλ Πόλις Ονείρων, η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση θα περιλαμβάνει ήχους της θρακιώτικης παραδοσιακής μουσικής με σύμπραξη επαγγελματιών μουσικών από τη Ξάνθη ως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές που θα συμμετέχουν με τα μουσικά σχολεία από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρέπει να τονιστεί ότι η συνεισφορά των μουσικών από την περιοχή μας θα είναι αφιλοκερδής.

Ο Νίκος Κοσμίδης, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ότι «στην Ξάνθη, την Πόλη των Ονείρων, κάτι ακόμα όμορφο ετοιμάζεται με τη σύμπραξη μουσικών του τόπου μας, οι οποίοι τιμούν και συνεχίζουν τη θρακιώτικη μουσική παράδοση».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε για την άμεση και αφιλόκερδη ανταπόκριση τους Βαγγέλη Δωρόπουλο (γκάιντα), Παναγιώτη Ζευκίδη (γκάιντα/ακορντεόν), Αλέξανδρο Κοκκαλίδη (θρακιώτικη λύρα), Γιάννη Κοτζαμπάση (ακορντεόν), Ευγενία Πανταζόγλου (γκάιντα), Γιάννη Πανταζόγλου (νταούλι), Γιώργο Παπαδόπουλο (νταούλι) και Ηρακλή Ψωμαδόπουλο (γκάιντα/καβάλι).

Ο κ. Κοσμίδης τόνισε ότι «τους οργανοπαίχτες ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και ο Χαράλαμπος Νασόπουλος, Ταμίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και υπεύθυνος των εθελοντών του φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων “Ξάνθη, Πόλις Ονείρων 2023”».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…