Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μια καταγγελία με πολλά ερωτηματικά

Μια καταγγελία με πολλά ερωτηματικά

0

Καθηγητής του ΔΠΘ κατήγγειλε σε εκπομπή του Mega, προπηλακισμό και εκφοβισμό με θύμα γυναίκα που ανάρτησε ελληνική σημαία στις Θέρμες

 

Δεν υπάρχει καταγεγραμμένη καταγγελία λέει η Αστυνομία – Τα «γυρίζει» η καταγγέλλουσα που κλήθηκε από την Αστυνομία

 

Σύγχυση και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε η καταγγελία του καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΔΠΘ κ. Γεώργιου Κυριακού σε ειδησεογραφική εκπομπή του Mega που παρουσιάζει ο Ξανθιώτης δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η δημοσιογράφος Ανθή Βούλγαρη. Η καταγγελία αφορά προπηλακισμό και  εκφοβισμό εναντίον γυναίκας, κατοίκου του οικισμού Άνω Θέρμες του δήμου Μύκης, από τους κατοίκους του οικισμού επειδή όπως κατήγγειλε ο κ. Κυριακού , δεν ενέκριναν την πράξη της να εκφράζει τα φιλελληνικά της αισθήματα και να δηλώνει «Ελληνίδα μουσουλμάνα», αναρτώντας την ελληνική σημαία στο σπίτι της την ημέρα της εθνικής επετείου. Το περαστικό συνέβη στις 25 Μαρτίου 2020 και σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κυριακού την προπηλάκισαν, την απείλησαν και κατέστρεψαν την σημαία.

Καταγγελία δι’ αντιπροσώπου σε εκπομπή του Mega

Το «Ε» διερευνώντας την υπόθεση απευθύνθηκε στον κ. Κυριακού ρωτώντας τον πώς ο ίδιος εμπλέκεται στην υπόθεση και πώς περιήλθε εν γνώσει του το περιστατικό.  Όπως μας ανέφερε το έμαθε από την ίδια την οποία συνάντησε τυχαία προχθές στο Παζάρι της Ξάνθης. Μάλιστα του είπε ότι είναι υπό διωγμόν από το χωριό γι’ αυτό αναγκάστηκε να μείνει στην Ξάνθη και ότι  ζει υπό καθεστώς φόβου. Αποδέκτης της ίδιας συμπεριφοράς επιβεβαίωσε ότι έγινε και άλλο μέλος της μειονότητας όταν εξέφρασε  τις ίδιες πεποιθήσεις. Όπως υποστήριξε  ο κ. Κυριακού με βάση τα όσα του είπε η καταγγέλλουσα, η ίδια το κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές, από τις οποίες όμως έγινε προσπάθεια υποβάθμισης και πως δεν υπήρξε καμιά εξέλιξη. Αναφορικά με το πως δημοσιοποιήθηκε ο κ. Κυριακού είπε ότι έκανε μια δημοσίευση σε μια επιστημονική ομάδα που είναι μέλος και πως έκτοτε αναδημοσιεύτηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης απ’ όπου το «αλίευσε» η εκπομπή και κλήθηκε να κάνει την καταγγελία.

Δεν υπάρχει καταγεγραμμένη καταγγελία λέει η Αστυνομία – Τα «γυρίζει» η καταγγέλλουσα

Σύμφωνα με την Αστυνομία Ξάνθης δεν υπάρχει καμιά καταγεγραμμένη καταγγελία στα αρχεία της Αστυνομίας αυτού του περιστατικού. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την δημοσιοποίηση του θέματος η καταγγέλλουσα κλήθηκε από την Αστυνομία να επιβεβαιώσει ή όχι τα όσα υποστήριξε ο κ. Κυριακού αλλά είπε πως δεν έγιναν ακριβώς έτσι και ότι δεν υπήρξε προπηλακισμός αλλά απειλές.

Με πολλές αναρτήσεις της ελληνικής  σημαίας

Σ’ ότι αφορά την καταγγέλλουσα είναι πολύ ενεργή στα social και κάνει αναρτήσεις με αυτό το περιεχόμενο και φωτογραφίζεται με την ελληνική σημαία. Είναι δε συγγενικό πρόσωπο με άλλο παράγοντα με έντονη δράση που δημοσιοποιεί τις απόψεις του μέσα από δικό του Μέσον.

Τα ερωτηματικά

Να σημειώσουμε ότι σ’ ότι  αφορά τα ερωτηματικά που προαναφέραμε εγείρονται από την διαχείριση του θέματος. Μια καταγγελία δια αντιπροσώπου σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας,  με υπόνοιες κατά της αστυνομίας ότι «έθαψε» το  περιστατικό και μια προσέγγιση με όρους τηλεθέασης είναι ένας αρνητικός  χειρισμός θεμάτων που αφορούν τις σχέσεις μας με την μειονότητα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…