Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ξεκινούν οι  δημοπρασίες για  τα beach bar στις παραλίες μας

Ξεκινούν οι  δημοπρασίες για  τα beach bar στις παραλίες μας

0

Τιμή εκκίνησης 2.000 ευρώ τα 15 τ.μ. – 2+1 νέο στην παραλία Μυρωδάτου  – Δύο beach bar στα Άβδηρα

 

Ένα για  πρώτη φορά στο Πόρτο Λάγος – Τέσσερα beach bar στις παραλίες Ερασμίου  και Μαγγάνων

 

Σε καλοκαιρινό mood μπαίνουν από σήμερα 1η Απριλίου οι παραλιακοί δήμοι της Ξάνθης και ξεκινούν τις προετοιμασίες για την καλοκαιρινή σαιζόν καθόσον τα τελευταία χρόνια λόγω και την κλιματική αλλαγή έρχεται πιο γρήγορα και οι παραλίες είναι επισκέψιμες μετά το Πάσχα. Έτσι ο Απρίλιος είναι ο μήνας της καθαριότητας των παραλιών αλλά και των δημοπρασιών για τα beach bar.

Ξεκινούν οι  δημοπρασίες για τα beach bar στις παραλίες των Αβδήρων – 2+1 νέο στην παραλία Μυρωδάτου

Στη διαδικασία της έγκρισης από την Κτηματική υπηρεσία βρίσκονται οι νέες δημοπρασίες που πρόκειται να κάνει ο δήμος Αβδήρων εκμισθώνοντας χώρους για αναψυκτήρια, ανάπτυξη ομπρελών και ξαπλωστρών στην παραλιακή ζώνη. Όπως μας πληροφόρησε ο δήμαρχος  Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης φέτος θα βγουν για δημοπρασία τα δύο beach bar που υπάρχουν στην παραλία Μυρωδάτου ενώ έχει ληφθεί απόφαση και έχει γίνει νέα χωροθέτηση νέας έκτασης για ανάπτυξη θαλάσσιων παιχνιδιών (θαλάσσια ποδήλατα κ.α.) στην παραλία Μυρωδάτου κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Στην ίδια παραλία υπάρχουν και Αναψυκτήρια που νοικιάζει ο δήμος.

Δύο beach bar στα Άβδηρα – Ένα για  πρώτη φορά στο Πόρτο Λάγος

Επίσης θα ξαναβγεί σε δημοπρασία το beach bar Coco’s  μετά την παραλία Αη Γιάννη η οποία θα παραμείνει ως έχει δηλαδή ελεύθερη μόνο για το κοινό και όχι για ανάπτυξη επαγγελματικής δραστηριότητας, δεδομένου ότι εμπίπτει στην αρχαιολογική αρμοδιότητα. Το Πόρτο Μόλος είναι δημοτικό ακίνητο για το οποίο έχει υπογραφεί σύμβαση για έξι έτη και έχουν περάσει τα τέσσερα. Στην παραλία Μάνδρας υπάρχει  ένα beach bar του κάμπινγκ. Φέτος για πρώτη φορά θα βγει σε δημοπρασία έκταση στην παραλία Πόρτο Λάγος από το Λιμενικό Ταμείο Λάγος. Ήδη καθαρίζεται ο χώρος δίπλα στο παλιό Τουριστικό.

Πολλές παραλίες των Αβδήρων χωρίς επαγγελματική δραστηριότητα

Να σημειώσουμε ότι η ακτογραμμή του δήμου Αβδήρων είναι τεράστια και μένουν πολλές παραλίες χωρίς οργάνωση και επαγγελματική δραστηριότητα ακόμη κι αυτές που κάποτε ήταν οι πιο πολυσύχναστες του νομού, όπως η παραλία της Σκάλας Αβδήρων δίπλα από το αλιευτικό καταφύγιο. Να σημειώσουμε ότι στην Σκάλα Αβδήρων υπάρχει  μόνο ένα κατάστημα εστίασης, πρώην Τουριστικό κι αυτό δεν είναι πάντα ανοιχτό με αποτέλεσμα η περιοχή να έχει επισκεψιμότητά από αλιείς που έχουν τα σκάφη τους αλλά και ερασιτέχνες που ψαρεύουν από τον λιμενοβραχίονα χωρίς να εξυπηρετούνται οι ανάγκες τους. Επίσης η περιοχή φημίζεται για το ηλιοβασίλεμα της και έτσι αρκετοί είναι αυτοί που την επισκέπτονται για να το θαυμάσουν.

Θα παραμείνει αναξιοποίητο το κάμπινγκ Μυρωδάτου και φέτος

Σ’ ότι  αφορά τον δήμο Αβδήρων να αναφέρουμε ότι το κάμπινγκ θα παραμείνει ως έχει αφού εκκρεμούν κάποιες μελέτες αλλά  το βασικότερο πρόγραμμα χρηματοδότησης για να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές ώστε να τεθεί σε λειτουργία, Υπενθυμίζουμε ότι μετα τις αποτυχημένες προσπάθειες δημοπράτησης η δημοτική αρχή είχε καταλήξει στην άποψη να αναλάβει ο δήμος την λειτουργία του αλλά αυτό προς το παρόν είναι πολύ πρώιμο.

Τιμή εκκίνησης 2.000 ευρώ τα 15 τ.μ.

Η τιμή εκκίνησης στις δημοπρασίες για τα beach bar του δήμου Αβδήρων καθορίστηκε σε 2.000 ευρώ για 15.τ.μ. και 8 τ.μ. για τις ξαπλώστρες. Η ακριβή ημερομηνία που θα διεξαχθούν θα ανακοινωθούν από τον δήμο Αβδήρων.

Τέσσερα beach bar στις παραλίες Ερασμίου  και Μαγγάνων

Όπως πέρσι έτσι και φέτος βγαίνουν σε δημοπρασία δύο beach bar στην παραλία Ερασμίου και άλλα δύο στην παραλία Μαγγάνων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει χάραξη και για άλλα δύο από τον δήμο ωστόσο δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον μας λένε πηγές από το δήμο. Η τιμή εκκίνησης είναι για κάθε beach bar 6.000 ευρώ την σαιζόν ενώ για τα ΄δυο χρόνια της πανδημίας ήταν 3.800 ευρώ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …