Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Κατασχέθηκαν 2.200 παιδικά αθύρματα από δύο καταστήματα ψιλικών της Δράμας

Κατασχέθηκαν 2.200 παιδικά αθύρματα από δύο καταστήματα ψιλικών της Δράμας

0

Δύο συλλήψεις στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης ειδών πυροτεχνίας

Συμβουλές πρόληψης ατυχημάτων από την αστυνομία προς τους γονείς

Συνελήφθησαν τη Μ. Πέμπτη το πρωί στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας δύο άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης ειδών πυροτεχνίας, οι αστυνομικοί  εντόπισαν  τους επαγγελματίες να κατέχουν στο εσωτερικό των επιχειρήσεών πώλησης ψιλικών ειδών ιδιοκτησίας τους και να διαθέτουν παράνομα προς πώληση συνολικά 2.200 παιδικά αθύρματα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει – συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής:

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών, καθώς και κάθε είδος πυροτεχνίας άνευ άδειας από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η καύση βεγγαλικών απαγορεύεται κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

 

 

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…