Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κάλεσμα για την εργατική Πρωτομαγιά

Κάλεσμα για την εργατική Πρωτομαγιά

0

Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ καλούν στις 10 πμ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων δίνει ραντεβού στις 10.30 στην κεντρική πλατεία

 

Ημέρα μνήμης και αγώνων χαρακτηρίζει στην ανακοίνωσή του την Εργατική Πρωτομαγιά το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, απευθύνοντας προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, νέους, συνταξιούχους και πολίτες του νομού και καλώντας σε συμμετοχή για τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Μαΐου στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχθεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα επιβάλλει σε όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να αποτρέψουμε τις πολιτικές που κατέστρεψαν ότι με κόπο αποκτήσαμε.

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να δώσουμε το παρών στην Πρωτομαγιά».

Στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης καλεί και το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείο, τονίζοντας: «Το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς μας δείχνει και σήμερα το δρόμο:

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ – ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ με συλλογική μαζική οργανωμένη διεκδίκηση – δράση. Ο εργασιακός μεσαίωνας που βιώνουμε και ο οποίος έχει διαμορφώθει από την σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις με τις συνεχείς καταπατήσεις των εργασιακών δικαιωμάτων, με τα εξουθενωτικά ωράρια, με μισθούς πείνας, με την ακρίβεια να τσακίζει το ελάχιστο εισόδημα μας, με τις τεράστιες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό σε όλους τους εργασιακούς χώρους με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο φόρτος εργασίας εξουθενώνοντας το εναπομείναν προσωπικό ενώ η ανεργία μαστίζει» και διεκδικώντας: «Εμείς οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι που με αυτοθυσία σώσαμε χιλιάδες ζωές ασθενών στη διάρκεια της πανδημίας, δεν είμαστε ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα, λαμβάνουμε μισθούς κατώτερους ή ίσους με τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, 20.000 συνάδελφοι συμβασιούχοι είναι σε διαρκή ομηρία με συνεχή ανανέωση των συμβάσεων παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η δέσμευση της Κυβέρνησης για μονιμοποίηση τους δεν έχει υλοποιηθεί».

Στο ΕΚΞ καλεί και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης σημειώνοντας: «Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού».

 

Ραντεβού στην πλατεία για την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Ξάνθης καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα 1 Μαΐου10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται: «Δεν θα αφήσουμε να μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω. Λέμε όχι στη σύγχρονη σκλαβιά.

Να πάρουν πίσω  τους νόμους  της  7ήμερης,  24ωρης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, της ευελιξίας, της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, των σπαστών ωραρίων. Τους νόμους που μας καθιστούν όμηρους των εργοδοτών, στερώντας μας κάθε δυνατότητα προσωπικού και οικογενειακού προγραμματισμού, ελεύθερου χρόνου και ξεκούρασης. Στους γονείς  στερούν το δικαίωμα να δούμε και να φροντίσουμε τα παιδιά μας.

Δεν θα αφήσουμε την εργοδοτική ασυδοσία να μας τσακίζει με τα εξοντωτικά ωράρια, τις απλήρωτες υπερωρίες και τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς που οδηγούν στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα στον Νομό μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…