Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Είδε «Ανάσταση» η αγορά της Ξάνθης

Είδε «Ανάσταση» η αγορά της Ξάνθης

0

Ικανοποίηση από τον εμπορικό κόσμο για την αυξημένη κίνηση της Μεγάλης Εβδομάδας

 

Τρόφιμα και παιχνίδια τεχνολογίας για παιδιά είχαν την τιμητική τους –  Δεν δούλεψαν τα καταστήματα εστίασης – Λιγοστοί επισκέπτες στην πόλη – Το Μπαϊράμ δίνει ώθηση στην αγορά της Ξάνθης

 

 

«Ανάσταση» είδε η αγορά της Ξάνθης την Εβδομάδα των Παθών καθώς κορυφώθηκε η κίνηση.  Η πασχαλινή εορταστική περίοδος, παρά τη μικρή της διάρκεια και τις υψηλές τιμές στα τρόφιμα, σε μια πρώτη εκτίμηση από τον εμπορικό κόσμο ξεπέρασε την αγοραστική κίνηση των προηγούμενων ετών και αυτό του δίνει μια ανάσα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του που είναι επίσης αυξημένες.

Τρόφιμα και παιχνίδια τεχνολογίας για παιδιά είχαν την τιμητική τους

Έχουν παρέλθει οι  εποχές που οι νονές και οι νονοί έψαχναν την πιο in …υπερπαραγωγή λαμπάδα συνήθως αυτή που διαφημίζονταν για να αγοράσουν στα δεξίμια τους. Πέρασε επίσης και η εποχή που την συνόδευαν με ένα  κλασικό παιχνίδι! Η γενιά Ζ είναι άκρως ο τύπος του «γκατζετάκια» γι’ αυτό αυτά που είναι σε πρώτη ζήτηση και κυριολεκτικά ξεπουλούν είναι τα παιχνίδια τεχνολογίας και ότι ηλεκτρονικό κυκλοφορεί. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης κ. Νίκος Γρηγοριάδης αυτά είναι τα καταστήματα που δούλεψαν περισσότερα την πασχαλινή περίοδο ενώ παρατηρήθηκε πτώση σε λαμπάδες και κλασικά παιχνίδια. Επίσης τα είδη ρουχισμού για παιδιά είχαν αυξημένη ζήτηση όπως επίσης και τα καταστήματα τροφίμων».

Ικανοποίηση εκφράζεται και από αυτή την κατηγορία καταστημάτων στην Δημοτική αγορά που είχε αυξημένη κίνηση αυτές τις ημέρες.

Δεν δούλεψαν τα καταστήματα εστίασης – Λιγοστοί επισκέπτες στην πόλη

 

Αντίθετα κύκλοι της εστίασης μας ενημερώνουν ότι η πασχαλινή περίοδος δεν ήταν καλή για τα μαγαζιά εστίασης και ότι δούλεψαν μόνο κάποια εστιατόρια με νηστήσιμα. Να σημειώσουμε ότι αναφορικά με την ημέρα του Πάσχα στην πόλη μας γιορτάζεται παραδοσιακά σε σπίτια  και δεν συνηθίζεται το φαγητό σε εστιατόρια και ταβέρνες. Κίνηση όμως είχαν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κυρίως τα νεολαιίστικα στέκια.

Να σημειώσουμε ότι όπως ανέφερε ο κ. Γρηγοριάδης δεν είχαμε πολλούς επισκέπτες κατά την πασχαλινή περίοδο.

 Το Μπαϊράμ δίνει ώθηση στην αγορά της Ξάνθης

Και  μπορεί το Πάσχα να πέρασε όμως οι  συμπολίτες μας μουσουλμάνοι γιορτάζουν από σήμερα το Μπαϊράμ και αυτό δίνει νέα ώθηση στην αγορά καθώς αυξάνεται η ζήτηση σε τρόφιμα και ιδιαιτέρως γλυκά αλλά και σε δώρα και ρούχα που αγοράζουν οι νεαροί από τα «μπαξίσια» που τους δίνουν οι μεγαλύτεροι!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τουρισμός για Όλους 2024: Έως την 1η Απριλίου οι αιτήσεις

Πότε θα γίνει η κλήρωση και πότε θα βγουν τα αποτελέσματα Μέχρι τη Δευτέρα, 1η Απριλίου στ…