Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης: Μεγάλος αριθμός μαθητών – Μη επαρκούσες υποδομές στο Δροσερό

Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης: Μεγάλος αριθμός μαθητών – Μη επαρκούσες υποδομές στο Δροσερό

0

«Από τα τέλη Γενάρη υπάρχουν παιδιά με διαγνωσμένες από το ΚΕΔΑΣΥ μαθησιακές δυσκολίες, αλλά δεν λειτουργεί το Τμήμα Ένταξης του σχολείου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

Θέτουν το θέμα διασφάλισης και ενίσχυσης της υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών

Σε ανακοίνωση προέβη ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης με αφορμή το υπεράριθμο των μαθητών στο 15ο και 20ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και το 15ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης στο Δροσερό, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις στις υποδομές.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «δύο συστεγαζόμενα Δημοτικά Σχολεία με μεγάλο αριθμό εγγεγραμμένων μαθητών οι οποίοι πρέπει να φοιτούν στο σχολείο καλούνται να χωρέσουν σε 19 σχολικές αίθουσες – κοντέινερ, κάποιες από τις οποίες χωράνε μονοψήφιο αριθμό μαθητών, σε 6 αίθουσες σε προκάτ βαρέως τύπου που στην βροχή πλημμυρίζουν, σε τρεις αίθουσες που έχουν διαμορφωθεί μέσα στο πάλαι ποτέ γυμναστήριο του σχολείου, κάτι το οποίο είναι αδύνατο. Ταυτόχρονα η ίδια κατάσταση παρατηρείται και στο νηπιαγωγείο, το οποίο καλείται να χωρέσει σε δύο αίθουσες καθώς και σε μια τρίτη «αίθουσα» που προέκυψε από τη διαμόρφωση του γραφείου των εκπαιδευτικών».

Ο Σύλλογος τονίζει ότι είναι υπέρ της καθολικής φοίτησης αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση των σχολείων του Δροσερού οι υποδομές δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε το «νόμιμο» όριο των 25 μαθητών ανά τμήμα όπως επίσης, πως ενώ από τα τέλη Γενάρη υπάρχουν παιδιά με διαγνωσμένες από το ΚΕΔΑΣΥ μαθησιακές δυσκολίες δεν λειτουργεί το Τμήμα Ένταξης του σχολείου επειδή δεν έχει προσληφθεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η εν λόγω ανακοίνωση κλείνει ζητώντας «από όλους τους αρμόδιους την επίλυση του εντονότατου στεγαστικού προβλήματος των δημοτικών σχολείων και του νηπιαγωγείου του Δροσερού. Αν το ενδιαφέρον για την υποχρεωτική φοίτηση όλων των μαθητών και την ουσιαστική διαπαιδαγωγική και μαθησιακή διαδικασία στη νέα γενιά του οικισμού είναι πραγματικό!».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…