Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αντιδρά η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή της Αποκριάς

Αντιδρά η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή της Αποκριάς

0

«Η ενίσχυση του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων, δεν έρχεται μέσα από τα εξαντλητικά ωράρια για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους», υπογραμμίζουν μέσω της ανακοίνωσής τους

Σε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την πρόταση για το προαιρετικό άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή της Αποκριάς, προχώρησε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, η συγκεκριμένη πρόταση, έρχεται λίγες μέρες μετά τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης σύμφωνα με τον οποίο το ωράριο λειτουργίας μπορεί να παρατείνεται με απόφαση του κατά τόπου δημάρχου, μετά από πρόταση του αντίστοιχου εμπορικού συλλόγου, μέχρι και τις έξι το πρωί της επόμενης μέρας.

Επίσης αναφέρουν ότι «Η ενίσχυση του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων, δεν έρχεται μέσα από τα εξαντλητικά ωράρια για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, που καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα, αλλά από το σταμάτημα της φορολεηλασίας, την πραγματική αύξηση των μισθών των εργαζομένων για να μπορούν να ψωνίσουν, τη μείωση των τιμών της ενέργειας».

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης καλεί το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης να πάρει πίσω την πρόταση καθώς και τον Δήμαρχο Ξάνθης να μην αποφασίσει την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.

Η παρούσα ανακοίνωση τονίζει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων οι οποίες είναι:

  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στο Εμπόριο, με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό,
  • 7ωρη-5νθήμερη-35ωρη εργασία,
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών» – Έρχεται και το «Καλάθι του Πάσχα»

Παραμένει ενεργό το «Καλάθι της Σαρακοστής» έως τις 4 Μαΐου Από εχθές Δευτέρα 22 Απριλίου …