Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 800 πακέτα αλληλεγγύης προς τους  άπορους συμπολίτες μας

800 πακέτα αλληλεγγύης προς τους  άπορους συμπολίτες μας

0

Σε 202 οικογένειες μοίρασε τρόφιμα η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης – Σε 100 οι «Γυναίκες της Αγάπης»

 

Σε 250 οικογένειες ο Ερυθρός Σταυρός και 250 δωροεπιταγές από την Μητρόπολη Ξάνθης

Ικανοποίηση εκφράζουν οι εθελοντικές ομάδες από την ανταπόκριση του κόσμου

 

«Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν», είναι το νόημα των Ημερών και μια φράση – «κλειδί» της Χριστιανικής θρησκείας και όχι μόνο. Η αγάπη ως κινητήριος δύναμη που εκφράζεται με πράξεις αλληλεγγύης , ανθρωπιάς, συμπόνοιας, προσφοράς και ενσυναίσθησης. Απόθεμα ψυχής που βλέπουμε στους συμπολίτες μας που γεμίζουν τα καλάθια του Ερυθρού Σταυρού στα σούπερ μάρκετ, που συνεισφέρουν με τον οβολόν τους ή αγοράζοντας τρόφιμα και τα παραδίδουν οι εθελοντικές οργανώσεις για να βοηθήσουν τις οικογένειες που έχουν υπο την προστασία τους. Πρόκειται για την κορυφαία πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης με αυθεντικότητα και αλήθεια , περίσσεμα ψυχής και από κάποιους μάλιστα που δεν τους περισσεύουν γι’ αυτό και έχει ιδιαίτερη σημασία!.

202 οικογένειες θα κάνουν Πάσχα με τα δέματα που τους μοίρασε η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης

Από το 2011 οπότε και ιδρύθηκε η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης (ΟΚΑΞ) είναι μια αγκαλιά στην οποία βρίσκουν περίθαλψη άπορες οικογένειες που βοηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους καλύπτοντας τις βασικές τους ανάγκες σε τρόφιμα και ρουχισμό. 12 χρόνια με απόλυτη αφοσίωση στο έργο της η Ομάδα έχει κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στην κοινωνία, έχοντας ένα υποστηρικτικό κύκλο στους επαγγελματίες της πόλης  μας που στηρίζουν τις δράσεις της. Το έργο της ομάδας είναι αναγνωρίσιμο και επιβραβεύεται από την κοινωνία όχι όμως από τους φορείς. Αυτό είναι και το παράπονό τους, όπως το εκφράζει η γραμματέας κα Αριάνα Παπαϊωάνου: «Όλες οι δράσεις μας είναι αποτέλεσμα της εθελοντικής προσφοράς. Με πολύ μεράκι τα  μέλη μας ξοδεύουν πολλές εργατοώρες για να δημιουργήσουν ένα δίκτυ ασφαλείας σ’ αυτές τις οικογένειες. Κι ενώ έχουμε τον κόσμο που μας στηρίζει και τους επαγγελματίες της πόλης μας δεν μας έχουν αναγνωρίσει ούτε μας έχουν στηρίξει με κανένα τρόπο οι φορείς του νομού μας. Κανένας τους την ίδια στιγμή που βραβεύουν άλλες εθελοντικές ομάδες. Υπάρχει μια μεροληπτική στάση εις βάρος μας». Αναφερόμενη στη πασχαλινή προσφορά της ΟΚΑΞ  γίνονται από μεράκι και εθελοντική προσφορά: «Δώσαμε σε 202 οικογένειες δέματα τροφίμων , καθαριστικών, παιχνιδιών και επιταγών για Σούπερ Μάρκετ.  Σε 13 οικογένειες δώσαμε διάφορα ρούχα παπούτσια και είδη σπιτιού.  Ευχαριστούμε τους γνωστούς και άγνωστους φίλους μας που ερχόντουσαν στον χώρο μας και έφερναν τα τρόφιμα,  τις φίλες  μας που προσέφεραν χρήματα στην μνήμη των συγγενών  και αγαπημένων τους ατόμων. Ευχαριστούμε όλους όσους προσέφεραν χρηματική βοήθεια για αγορά τροφίμων ή λαδιών. Ευχαριστούμε πολύ τα άτομα που εργάζονται στην περιφέρεια και όσοιπροσέφεραν προσωπική ενίσχυση στην ομάδα μας».

100 οικογένειες πήραν τρόφιμα από την Φιλανθρωπική Επιτροπή Γυναίκες της Αγάπης

Όμως μας πληροφορεί η προεδρεύουσα της επιτροπής «Γυναίκες της Αγάπης» κα Ελένη Κριεζή , 100 οικογένειες πήραν τρόφιμα και κρέας. Η διανομή συνεχίζεται: «Ο κόσμος της Ξάνθης είναι πολύ ευαισθητοποιημένος και βοηθάει. Μας φέρνουν τρόφιμα, άλλοι μας δίνουν χρήματα και εμείς με την σειρά μας τα δίνουμε στις οικογένειες που έχουν ανάγκη Βρισκόμαστε στο ξύλινο σπιτάκι της πλατείας Ελευθερίας και καθημερινά δεχόμαστε προσφορές».

Σε 250 οικογένειες μοίρασε τρόφιμα ο Ερυθρός Σταυρός στην Ξάνθη

Όμως μας ανέφερε ο Διευθυντής  Εκπαίδευσης του Ε.Ε.Σ. Παραρτήματος Ξάνθης κ. Ζεκή Μεχμέτ Αλή μοιράστηκαν ήδη τρόφιμα σε 250 οικογένειες. Τα τρόφιμα άλλα είναι από προσφορά των συμπολιτών μας στα καλάθια των σούπερ μάρκετ και άλλα από τα κεντρικά του Ε.Σ. : «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου. Η Ξάνθη είναι σε πολύ καλό επίπεδο σε θέματα αλληλεγγύης. Το δείχνει σε κάθε περίπτωση όπως και τελευταία με την βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας» , σημειώνει ο κ. Ζεκή.

250 δωροεπιταγές από την Μητρόπολη Ξάνθης

Τα τελευταία χρόνια η Μητρόπολη Ξάνθης αντί για τρόφιμα δωρίζει δωροεπιταγές για ψώνια. Έτσι δόθηκαν από την Μητρόπολη αλλά και μέσω των Εθελοντικών Ομάδων 250 δωροεπιταγές των 30 και των 20 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι η Μητρόπολη Ξάνθης συμμετέχει στο πρόγραμμα της Αποστολής και μοιράζει κάθε μήνα 100 δέματα με τρόφιμα ενώ οι  14 Ενορίες της μαζεύουν τρόφιμα και τα διαθέτουν σε οικογένειές απόρων. Επίσης να προσθέσουμε πως το Πασχαλιάτικο Τραπέζι της Αγάπης θα μαζέψει γύρω του 150 και πλέον συμπολίτες μας. Άλλωστε είναι ένα θεσμός που καθιέρωσε ο μητροπολίτης Ξάνθης στην αρχή της ποιμαντορίας του και λειτουργεί καθημερινά παρέχοντας ένα ζεστό πιάτο φαγητό σε 150 και πλέον απόρους συμπολίτες μας.

Πασχαλινή Κατασκήνωση Αγάπης

Να σημειώσουμε ότι αντίστοιχη δράση με διανομή τροφίμων πραγματοποίησε και ο Πολιτιστικός σύλλογος οι Κατασκηνωτές σε συνεργασία με το Βοήθεια στο Σπίτι – Δήμος Ξάνθης. Συγκριμένα οργάνωσαν για 10η συνεχόμενη χρονιά την ανοιχτή δράση κοινωνικής αλληλεγγύης «Πασχαλινή Κατασκήνωση Αγάπης» για πολύτεκνες οικογένειες που αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές δυσκολίες και δε μπορούν να παρέχουν τα χρειώδη, καθώς και για ανθρώπους που απέμειναν μόνοι τους και επιβεβαιωμένα χρειάζονται μια χείρα βοηθείας και υποστήριξης.

Πιο συγκεκριμένα συγκέντρωσαν τρόφιμα από την Παρασκευή 31/03 έως και τη Μεγάλη Δευτέρα 10/04.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …