Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βιωματική εβδομάδα Πολιτικής Προστασίας στο Γυμνάσιο ΛΤ Σταυρούπολης

Βιωματική εβδομάδα Πολιτικής Προστασίας στο Γυμνάσιο ΛΤ Σταυρούπολης

0

Πραγματοποιήθηκε άσκηση σεισμού και παρουσίαση κατάσβεσης πυρκαγιάς και σωστικών μέσων από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σταυρούπολης

Η δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου ήταν για το Γυμνάσιο Με Λυκειακές Τάξεις Σταυρούπολης, εβδομάδα Πολιτικής Προστασίας. Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία άσκηση σεισμού, ενώ ακολούθησε η παρακολούθηση βίντεο από τη διαδραστική πλατφόρμα του ΟΑΣΠ, μαζί με συζήτηση για το φαινόμενο του σεισμού στη χώρα μας.

Παράλληλα, την  Παρασκευή  9 Μαρτίου, επισκέφθηκαν το σχολείο μέλη του προσωπικού και ο διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου Σταυρούπολης. Η συγκεκριμένη επίσκεψη είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, όμως παράλληλα κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των περισσότερων μαθητών. Ο κ. Καραγιαννίδης, διοικητής του τμήματος Σταυρούπολης, αναφέρθηκε στους κινδύνους για τους οποίους πρέπει να είμαστε ενήμεροι  και να ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε σε κάθε περίπτωση. Παρουσίασε τη χρήση των πυροσβεστήρων και τόνισε το νευραλγικό ρόλο τους στην έξαρση μιας πυρκαγιάς. Στη συνέχεια, ο ίδιος υπογράμμισε την δυσκολία του επαγγέλματος και την ευθύνη που φέρει, καθώς έχει να κάνει πολλές φορές με ανθρώπινες ζωές. Τέλος, τόνισε τη σημασία της αιμοδοσίας και την σύστησε σε όλους τους υγιείς ενήλικες.

Ωστόσο, εκτός από το θεωρητικό κομμάτι υπήρχε και το πρακτικό. Όλοι οι μαθητές μεταφέρθηκαν στην αυλή του σχολείου και παρακολούθησαντη λειτουργία κάποιων σωστικών μέσων, όπως του ψαλιδιού που μπορεί σε λίγα δευτερόλεπτα να κόψει μια ατσάλινη ράβδο, των εργαλείων απεγκλωβισμού που ανοίγουν και μπορούν να απομακρύνουν μια επιφάνεια, των μαξιλαριών που φουσκώνουν και μπορούν να σηκώσουν μέχρι και τόνους. Στη συνέχεια, αφού άναψαν οι πυροσβέστες μια ελεγχόμενη φωτιά μέσα σε ένα μεταλλικό πλαίσιο, όλοι οι καθηγητές και πολλοί μαθητές εξασκήθηκαν στο σβήσιμο της με τη χρήση του πυροσβεστήρα. Στο τέλος, ήταν πολύ διασκεδαστική η χρήση της μάνικας που ενθουσίασε και τους μαθητές και τους καθηγητές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…