Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Βάζουν «μπρος» στην ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού Σαπών ο δήμος και η ΔΕΥΑ Κομοτηνής

Βάζουν «μπρος» στην ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού Σαπών ο δήμος και η ΔΕΥΑ Κομοτηνής

0

Υπέγραψαν την σύμβαση του έργου επεξεργασίας λυμάτων με την ανάδοχο εταιρία συνολικού προϋπολογισμού 2.220.000 ευρώ

Στο γραφείο του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών, κ. Ντίνου Χαριτόπουλου το πρωί της Τετάρτης 1 Μαρτίου 2023 υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου επεξεργασίας λυμάτων για την ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού Σαπών, μεταξύ του Δήμου, της ΔΕΥΑ Κομοτηνής και της αναδόχου εταιρίας, ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ Α.Β.Ε.Τ.Ε.Θ.

Πρόκειται για ένα αναπτυξιακής σημασίας έργο για το Δήμο Μαρωνείας – Σαπών, το οποίο βαδίζει προς την ολοκλήρωση του, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής.

Το έργο προϋπολογισμού 2.220.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 το Ταμείο Συνοχής και το Ε.Υ.Δ / Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης» και αναλύεται σε υδραυλικά, ηλεκτρομηχανολογικά έργα και υποδομές επεξεργασίας νερού και αποβλήτων όπως δεξαμενές, κτίρια διοίκησης, κέντρο ελέγχου, αποθήκης κ.α. και έχει προθεσμία εκτέλεσης τους 12 μήνες.

Όπως είναι γνωστό το έργο ολοκλήρωσης των υποδομών αποχέτευσης και επεξεργασίας αστικών λυμάτων των Σαπών διεκδικήθηκε και εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο ύστερα από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής και διασφαλίστηκε η απαραίτητη παράταση υλοποίησης του.

Συγχρόνως αναδείχθηκε η σπουδαιότητα του έργου, χωρίς το οποίο θα ήταν αδύνατη η λειτουργία του υπόλοιπου έργου του βιολογικού καθαρισμού.

Νέες παρεμβάσεις από τη διοίκηση για χρηματοδοτήσεις με σκοπό την σύνδεση κατοικιών, οικοπέδων, καταστημάτων προς δημοπράτηση

Σημαντικής σημασίας είναι και οι παρεμβάσεις που έγιναν από τη διοίκηση του Δήμου για τη διασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων για τις συνδέσεις κατοικιών, οικοπέδων, καταστημάτων κτλ που θα δημοπρατηθούν στο προσεχές διάστημα, δαπάνες τις οποίες θα επιβαρύνονταν σε διαφορετική περίπτωση οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες.

Επέκταση του αποχετευτικού συστήματος και στο Αρσάκειο

Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού που θα γίνει με τις συνδέσεις θα προχωρήσει άμεσα και η επέκταση του αποχετευτικού συστήματος και στο Αρσάκειο ενός επίσης χρόνιου αιτήματος των κατοίκων του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …