Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τρεις Ξανθιώτες στην δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας του Ερυθρού Σταυρού στην Τουρκία

Τρεις Ξανθιώτες στην δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας του Ερυθρού Σταυρού στην Τουρκία

0

Παραδόθηκαν 40 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας στα Άδανα το διάστημα 24/02 έως 1/3-Με επιτυχία είχε ολοκληρωθεί και η πρώτη αποστολή 11/02 έως και 14/02

«Μας έκανε εντύπωση πως οι Τούρκοι πολίτες πάντα σταματούσαν, μας χειροκροτούσαν από το αμάξι, μας έκαναν το σήμα της καρδιάς ως ένδειξη ευγνωμοσύνης», αναφέρει στο ‘’Ε’’ ο Εθελοντής Διασώστης-Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Ε.Ε.Σ., Ψυχολόγος, Τζαν Μεμέτ Αλή


Το πρόγραμμα της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στις χώρες που βρίσκονται σε ανάγκη, τηρεί πιστά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Συνεχίζει να επιδεικνύει ετοιμότητα, στηρίζοντας του σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας, άμεσα, έμπρακτα, ουσιαστικά.

Στις 14/02 ολοκληρώθηκε η πρώτη ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ. στην Τουρκία παραδίδοντας με ασφάλεια 40 τόνους ανθρωπιστικού υλικού προς ενίσχυση των πληγέντων της γειτονικής χώρας. Στην αποστολή συμμετείχαν από την Ξάνθη ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης, Μουμίνογλου Μπιρόλ και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης του Ε.Ε.Σ στο Παράρτημα Ξάνθης Ζεκή Μεμέτ Αλή.

Ακολούθως η δεύτερη «εκστρατεία βοήθειας» προς την Τουρκία, Άδανα ξεκίνησε στις 24/02 και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 1/3.

Ο Εθελοντής Διασώστης-Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Ε.Ε.Σ., Ψυχολόγος, Τζαν Μεμέτ Αλή, αναφερόμενος στην δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην οποία και συμμετείχε, σημειώνει στο ‘’Ε’’:

«Η δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Τουρκία, στους σεισμόπληκτους ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Η συγκεκριμένη αποστολή ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή 24/02 και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 1/3.Αποτελούνταν από μία επίλεκτη ομάδα δέκα ατόμων εκ των οποίων οι τρεις ήταν Ξανθιώτες και βρέθηκαν με την ιδιότητα του διασώστη».

 

Η τριμελής αποστολής από την Ξάνθη

1.ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης, Μουμίνογλου Μπιρόλ

2.ο Διευθυντής Εκπαίδευσης του Ε.Ε.Σ στο Παράρτημα Ξάνθης Ζεκή Μεμέτ Αλή

3.ο Εθελοντής Διασώστης-Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Ε.Ε.Σ., Ψυχολόγος, Τζαν Μεμέτ Αλή

Παρούσα η Ξάνθη για μια ακόμη φορά στην Αποστολή του Ε.Ε.Σ. στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας

Παραδόθηκαν ακόμη 40 τόνοι βοήθειας

«Στη συγκεκριμένη αποστολή παραδόθηκαν 40 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας: σκηνές, κρεβάτια, υπνόσακοι, κουβέρτες, είδη ατομικής υγιεινής και τρόφιμα μακράς διαρκείας. Κατόπιν εντολής του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιου Αυγερινού, εν συνεχεία παραδόθηκαν στις κεντρικές αποθήκες», επισημαίνει συμπληρωματικά ο κ. Τζαν Μεμέτ Αλή.

«Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση δεν ήταν καλή, βέβαια στις κεντρικές αποθήκες όπου φτάσαμε εμείς τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα για ευνόητους λόγους, μιας και πρέπει να προστατευτούν ο εξοπλισμός και γενικά όλη η ανθρωπιστική βοήθεια», προσθέτει ο συνομιλητής μας.

 

Το «ευχαριστώ» των Τούρκων πολιτών

«Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι πως καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής με τα αυτοκίνητα οι Τούρκοι πολίτες πάντα σταματούσαν, μας χειροκροτούσαν από το αμάξι, μας έκαναν το σήμα της καρδιάς ως ένδειξη ευγνωμοσύνης. Ο Τούρκος πρόξενος μας διαβεβαίωσε πως είναι κοντά μας σε ό,τι κι αν χρειαστούμε, είχε κάνει μάλιστα και σχετική δήλωση το πρωί της Παρασκευής. Οι τουρκικές αρχές μας βοήθησαν και συγκεκριμένα η τουρκική αστυνομία κατά τη διάρκεια της αποστολής», τονίζει.

Ο Τζαν Μεμέτ Αλή -Εθελοντής Διασώστης-Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Ε.Ε.Σ., Ψυχολόγος περιγράφει τις εντυπώσεις της αποστολής

Ανθρωπιστική βοήθεια και στη Συρία

«Ήδη την περασμένη εβδομάδα έφυγε με προορισμό τη Συρία μία ανθρωπιστική αποστολή 20 τόνων. Είμαστε σε μία διαδικασία αποστολής, κάτι που αναντίρρητα θα συνεχιστεί μέχρι να εξαντληθούν όλα τα αποθέματα που δίνουν οι Έλληνες πολίτες», υπογραμμίζει κάνοντας λόγο για τον προγραμματισμό της αποστολής με προορισμό τη Συρία.

 

Η επόμενη αποστολή…

Καταληκτικά, ο κ. Τζαν Μεμέτ Αλή κάνοντας μνεία για την επόμενη αποστολή, διευκρινίζει: «Πρέπει να δούμε και τις νέες ανάγκες από την πλευρά της Τουρκίας κι έτσι θα προετοιμάσουμε και θα συσκευάσουμε κατάλληλα όλα τα προς αποστολή είδη».

 

 

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…