Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Την άμεση λειτουργία της Μονάδας Εμφραγμάτων του ΓΝΞ  προκρίνει ο Μπαράν Μπουρχάν

Την άμεση λειτουργία της Μονάδας Εμφραγμάτων του ΓΝΞ  προκρίνει ο Μπαράν Μπουρχάν

0

Ρωτά τον Υπουργό Υγείας, σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί και αναδεικνύει τους λόγους που καθιστούν τη λειτουργία της Μονάδας ζωτικής σημασίας

 

Ο βουλευτής Ξάνθης ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Μπουρχάν Μπαράν σε ερώτησή του στον Υπουργό Υγείας, κ. Α. Πλεύρη μνημονεύει το πρόβλημα που ανακύπτει στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης αναφορικά με τη Μονάδα Εμφραγμάτων (Στεφανιαία Μονάδα), η οποία αν και υπάρχει, δεν βρίσκεται σε λειτουργία, εν αντιθέσει με τα Περιφερειακά Νοσοκομεία όμορων Νομών.

Όπως επισημαίνει: «Η λειτουργία της ανωτέρω μονάδας, καθώς ο κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών ελλοχεύει καθημερινά, είναι μείζονος σημασίας για την εύρυθμη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των καρδιολογικών περιστατικών που αντιμετωπίζονται από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν.Ξάνθης».

Ο ίδιος επισημαίνει επίσης ότι: «πρόβλεψη για τη λειτουργία Μονάδας Εμφραγμάτων υπάρχει εκ της κατασκευής του Γ.Ν. Ξάνθης με ξεχωριστή πτέρυγα ενώ ο απαραίτητος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τη λειτουργία αυτής, ήδη υπάρχει μετά από πρόσφατη αγορά καθώς και από δωρεές που έχουν πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα της πανδημίας του κορωνοϊού. Παρά ταύτα παραμένει ανεκμετάλλευτος. Να σημειωθεί επίσης πως, η λειτουργία της προαναφερόμενης μονάδας δύναται να καλυφθεί από τους ήδη υπάρχοντες ιατρούς του Νοσοκομείου που υπηρετούν στο καρδιολογικό τμήμα.».

Με βάση τα παραπάνω ο βουλευτής ρωτά σε τι ενέργειες σκοπεύει να προβεί ο υπουργός προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα η Στεφανιαία Μονάδα Εμφραγμάτων στο Γ. Ν. Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…