Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τηλεφωνική απάτη 50.000 ευρώ με «δόλωμα» τον Φανουράκη

Τηλεφωνική απάτη 50.000 ευρώ με «δόλωμα» τον Φανουράκη

0

Άγνωστος με ένα τέχνασμα χρησιμοποιώντας το όνομα του αντιδημάρχου Μ. Φανουράκη εξαπάτησε επιχείρηση της Ξάνθης

 

Καρέ – καρέ η απάτη μέσω τηλεφώνου  – Το εφάρμοσαν και σε άλλους αλλά δεν πέτυχε –  

Εφιστά την προσοχή ο Μ. Φανουράκης: «Σε ανάλογες περιπτώσεις να απευθυνθείτε άμεσα στην αστυνομία ή στις δημοτικές υπηρεσίες»

 

Θύμα απάτης έπεσε επιχειρηματίας της πόλης μας από επιτήδειους που χρησιμοποίησαν ως «δόλωμα» το όνομα του αντιδημάρχου Ξάνθης Μανώλη Φανουράκη. Με ένα τέχνασμα υφάρπαξαν τα προσωπικά στοιχεία του και του αφαίρεσαν 50.000 ευρώ από τον λογαριασμό του!

Καρέ – καρέ η απάτη μέσω τηλεφώνου – Χρησιμοποίησαν ως «δόλωμα» το όνομα του αντιδημάρχου Μ. Φανουράκη

Σύμφωνα με πληροφορίες μας άγνωστος προφασιζόμενος ότι είναι ο κ. Φανουράκης τηλεφώνησε στην γραμματεία επιχείρησης λέγοντας ότι επιθυμεί να  αγοράσει προϊόντα που πουλά η επιχείρηση και ζήτησε αριθμό λογαριασμού για να καταθέσει τα χρήματα. Μετά από λίγο όμως ξανατηλεφώνησε πάλι ως Φανουράκης λέγοντας ότι από λάθος κατατέθηκαν περισσότερα χρήματα και ότι θα στείλει το  αποδεικτικό για να γίνει ανάκληση και επιστροφή του ποσού. Έτσι και έγινε. Η γραμματέας ενήργησε καθ’ υπόδειξή του fake Φανουράκη με αποτέλεσμα να αδειάσει ο λογαριασμός της επιχείρησης κατά …50.000 ευρώ! Ο επιχειρηματίας όταν ενημερώθηκε υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων και η υπόθεση ερευνάται από την Αστυνομία Ξάνθης. Το ίδιο κόλπο εφάρμοσαν και σε άλλους 2 – 3 επιχειρηματίες αλλά δεν μπόρεσαν να τους εξαπατήσουν.

Μ. Φανουράκης: «Παρακαλώ τους συνδημότες μου, σε ανάλογες περιπτώσεις να απευθύνονται άμεσα στην αστυνομία ή στις δημοτικές υπηρεσίες

Σε ανάρτησή  του ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης αναφέρεται  στο γεγονός και εφιστά την προσοχή των πολιτών: «Θα ήθελα να εφιστήσω την προσοχή σε όλους τους συνδημότες μου, σχετικά με τις διαδικασίες συναλλαγών με τον Δήμο Ξάνθης.

Αυτές ακολουθούν μια συγκεκριμένη σειρά και μεθοδολογία και σε καμία περίπτωση αυτή δεν περνά από το ονοματεπώνυμο του αρμόδιου αντιδημάρχου και μάλιστα δια τηλέφωνου!

Δυστυχώς οι επιτήδειοι κατάφεραν να εξαπατήσουν έναν επιχειρηματία συμπολίτη μας και του αφαίρεσαν χρησιμοποιώντας το όνομά μου ένα σημαντικό ποσό.

Παρακαλώ τους συνδημότες μου, σε ανάλογες περιπτώσεις να απευθύνονται άμεσα στην αστυνομία ή στις δημοτικές υπηρεσίες, οι οποίες μπορούν να δώσουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που απαιτούνται»».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …