Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θλίψη στην Καβάλα: Εργαζόμενος έχασε την ζωή του σε λατομείο

Θλίψη στην Καβάλα: Εργαζόμενος έχασε την ζωή του σε λατομείο

0

Η ανακοίνωση του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας – Αναζητά αιτίες και ευθύνες

Την βαθιά τους θλίψη εκφράζουν τα μέλη του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας για τον θάνατο εργαζομένου σε λατομείο στον Δήμο Νέστου.

Το Σωματείο απαιτεί την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος και τον καταλογισμό των ευθυνών, τονίζοντας, παράλληλα, με ανακοίνωσή του ότι «παρά τις προειδοποιήσεις και τις επισημάνσεις μας χρόνια τώρα, συνεχίζει και αυξάνει ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων».

Η ανακοίνωση του Σωματείου
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο εργαζόμενου από εργατικό ατύχημα σε λατομείο στον Δήμο Νέστου. Εκφράζουμε επίσης τα βαθιά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ακόμη ένας εργαζόμενος που πήγε για το μεροκάματο το πρωί, δε γύρισε σπίτι του. Ακόμη ένας συνάδελφος προστίθεται στη μεγάλη μακάβρια λίστα όσων χάσανε τη ζωή τους εν ώρα εργασίας.

Μας κάνει να νιώθουμε οργή ότι παρά τις προειδοποιήσεις και τις επισημάνσεις μας χρόνια τώρα, συνεχίζει και αυξάνει ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων, ειδικά στα λατομεία της περιοχής.

Συνυπεύθυνοι μαζί με τους εργοδότες που οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε αρένες θανάτου είναι οι κυβερνήσεις, το Υπουργείο Εργασίας. Εμείς οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλοι οι νεκροί και σακατεμένοι συνάδελφοί μας, δεν το έπαθαν ούτε από την κακιά στιγμή, ούτε από απροσεξία.

Όσο -με την οποιαδήποτε πρόφαση- συνεχίζεται η εντατικοποίηση της δουλειάς, όσο συνεχίζεται το καθεστώς όπου οι έλεγχοι είναι από ελλιπείς ως και ανύπαρκτοι, όσο τα μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλειά μας μπαίνουν στο ζύγι κόστους-οφέλους, τόσο θα συνεχίσουμε να μετράμε θύματα. Οι χαμένες ζωές μας θα συνεχίσουν να είναι τα τραγικά αποτελέσματα του συνεχούς και ανελέητου κυνηγιού του κέρδους.

Απαιτούμε:

-Την άμεση διαλεύκανση αιτιών του ατυχήματος από τους αρμόδιους φορείς και τον καταλογισμό των ευθυνών

-Να δημιουργηθούν Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε λατομείο.

-Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς

-Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη όλων των κενών και την επαρκή στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών

-Την εντατικοποίηση των ελέγχων

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηδενικές δηλώσεις για δασικά αυθαίρετα στην Ξάνθη

Έκλεισε χθες η πλατφόρμα για την δήλωσή τους προκειμένου να «σωθούν» από την κατεδάφιση   …