Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Τα Παραμύθια του Καραγκιόζη» με νέα παράσταση με αναφορές στη Θράκη και τον Πόντο

«Τα Παραμύθια του Καραγκιόζη» με νέα παράσταση με αναφορές στη Θράκη και τον Πόντο

0

Το Σάββατο στις 11 Μαρτίου στο ΙΘΤΠ

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» παρουσιάζει την παράσταση θεάτρου σκιών «Κάποτε ριζώνουν και τα λόγια» στην Ξάνθη, το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 5:30μ.μ. και στις 7:30μ.μ. στην Καπναποθήκη Π.

Η παράσταση «Κάποτε ριζώνουν και τα λόγια» βασίζεται σε ένα παραδοσιακό ελληνικό παραμύθι από τη Θράκη και τον Πόντο. Οι πρόσφυγες παππούδες μας, φεύγοντας απ’ τον τόπο τους το 1922, μαζί με τα λιγοστά τους πράγματα κουβάλησαν την πλούσια παράδοσή τους. Τη μπόλιασαν με τον τσακισμένο κορμό της νέας τους πατρίδας. Έτσι, φτιάχτηκε η σύγχρονη Ελλάδα, η οποία μας παραδόθηκε ως κληρονομιά… Πάντοτε, σαν θες να φτιάξεις κάτι καινούργιο, βασίζεσαι στο παλιό. Κοιτάς πίσω. Αντίστοιχα, ο θίασος σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» βασίζεται στο παραδοσιακό παραμύθι και δημιουργεί μία ακόμα νέα παράσταση Καραγκιόζη.

Λίγα λόγια για το έργο:
Το σεράι έχει ανάγκη από έναν κουρέα για τον Πασά. Πρέπει όμως να είναι έμπιστος. Να μη μιλήσει για ό,τι δει στο κεφάλι του. Ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει τη δουλειά και μαθαίνει το μεγάλο μυστικό. Πώς όμως να κρατήσει το στόμα του κλειστό; Θα σκάσει αν δε μιλήσει. Αποφασίζει να πει το μυστικό στο πηγάδι. Θα μπει όμως σε μπελάδες γιατί θ’ ανακαλύψει πως κάποτε ριζώνουν και τα λόγια…

Γενική Είσοδος: 5 €

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Πράγα, ένα ποίημα που χάνεται και Ογδόντα εννιά λέξεις» του Μίλαν Κούντερα

Ένα κείμενο υπεράσπιση της κουλτούρας του «μικρού έθνους» μέσα στην οποία διαμορφώθηκε ο σ…