Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σύστημα Ποζιτρονικής και Αξονικής Τομογραφίας PΕΤ-CT απέκτησε το ΠΝΓΑ

Σύστημα Ποζιτρονικής και Αξονικής Τομογραφίας PΕΤ-CT απέκτησε το ΠΝΓΑ

0

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη, περιορίζοντας τις αναγκαστικές μεταβάσεις των ασθενών στη Θεσσαλονίκη

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 η λειτουργία του Συστήματος Ποζιτρονικής και Αξονικής Τομογραφίας PΕΤ-CT, παρουσία της Αν. Υπουργού Υγείας κας Ασημίνας Γκάγκα, του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, κ. Άνθιμου, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό και του εκπροσώπου του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»-Πρέσβεως, κ. Βασιλείου Κασκαρέλη καθώς και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και του ιατρικού κόσμου.

Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του PET / CT καθώς και η εγκατάσταση του στο Π.Γ.Ν.Α. αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ», το οποίο συνεχώς διαθέτει τεράστια κονδύλια με σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας των πολιτών που ζουν στη χώρα μας.

«Πρόκειται για ένα στολίδι του ΠΓΝΑ και μία ιδιαιτέρως σημαντική προσφορά σε όλους τους ασθενείς της Περιφέρειας μας που χρειάζονται αυτή την ειδική εξέταση, η οποία αποτελεί την πιο σύγχρονη απεικονιστική μέθοδος της Πυρηνικής Ιατρικής και πλέον για την πραγματοποίησή της δεν θα απαιτείται η μετάβασή των ασθενών της περιοχής μας στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε ο διοικητής κ. Ρούφος.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εαρινή σπορά φυτικών ειδών στο Δέλτα Έβρου για τη νανόχηνα

Η δράση περιλάμβανε σπορές συγκεκριμένων φυτικών ειδών σε υποβαθμισμένες αγροτικές εκτάσει…