Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου

Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου

0

Είχαν ανασταλεί σε ορισμένες οδούς από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων ΑΜΘ, λόγω ευρημάτων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος

 

Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Ξάνθης. Στις επεκτάσεις δικτύου περιλαμβάνονται και οδοί στις οποίες είχαν ανασταλεί προσωρινά οι εργασίες κατόπιν εντολής της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λόγω ευρημάτων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Όπως ενημερώνει η ΔΕΔΑ, αυτό το διάστημα, εργασίες πραγματοποιούνται σε κεντρικά σημεία της Ξάνθης μεταξύ των οποίων είναι οι οδοί 28ης Οκτωβρίου, Μιχαήλ Καραολή, Καπνεργατών, καθώς και Ανδρέου Δημητρίου, Αγίου Ελευθερίου και Χατζησταύρου (από 40 Εκκλησιών μέχρι Παλαιών Πατρών Γερμανού).

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΔΕΔΑ, στην πόλη της Ξάνθης θα κατασκευαστούν συνολικά 89 χιλιόμετρα δικτύου έως το τέλος του 2024, παρέχοντας σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο, μια αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον μορφή ενέργειας που αποτελεί το καύσιμο «γέφυρα» προς τη νέα ενεργειακή εποχή.

Στο πλαίσιο του έργου έχουν ήδη κατασκευαστεί και ενεργοποιηθεί περισσότερα από 20 χιλιόμετρα δικτύου σε οδούς όπως Αδαμάντιου Κοραή, Αβέρωφ, Τζαβέλα, Ανδρέου Δημητρίου, όπως και σε όλη η περιοχή της Κυψέλης (Ηλιουπόλεως, Ζαλόγγου, Αχιλλέως, Αθηνών, Παρθενώνος, Οδυσσέως, Πανόρμου, Γρηγορίου Ε’, Μιλτιάδου και Μαιάνδρου), ενώ μέχρι το τέλος του 2023 προγραμματίζεται η ενεργοποίηση επιπλέον 22 χιλιομέτρων δικτύου.

Οι πολίτες που επιθυμούν τη σύνδεση του ακινήτου τους με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου μπορούν να εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους στην ιστοσελίδα της ΔΕΔΑ (www.deda.gr/map/). Σημειώνεται ότι φέτος η ΔΕΔΑ προσφέρει 100% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης σε οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές, με μοναδική προϋπόθεση την έγκαιρη ενεργοποίηση της σύνδεσής τους από την κατασκευή της παροχής.

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, ακολουθεί χάρτης με τις οδούς (αποτυπώνονται με κόκκινο χρώμα)  στις οποίες πραγματοποιούνται, αυτό το διάστημα, εργασίες κατασκευής του δικτύου στο κέντρο της πόλης. Στον ίδιο χάρτη αποτυπώνονται, επίσης, (με πράσινο χρώμα) οι οδοί με το ενεργό δίκτυο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…