Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Στην Καβάλα εγκαινιάζεται η έκθεση της Μαρίας Παριανού με τίτλο «Μετα – πόλεις»

Στην Καβάλα εγκαινιάζεται η έκθεση της Μαρίας Παριανού με τίτλο «Μετα – πόλεις»

0

Οι πόλεις της Παριανού είναι μουντές και μελαγχολικές, κάτι το οποίο πετυχαίνει χρησιμοποιώντας την αντίθεση λευκού και μαύρου, αλλά και τις δυνατότητες των άλλων χρωμάτων

Tο Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, στις 7:00μ.μ., ο δημιουργικός χώρος nekubi εγκαινιάζει την ατομική έκθεση της Maria Parianou με τίτλο «Μετα – πόλεις».

Το κείμενο «η Βιβλιοθήκη της Βαβέλ» του Χ. Λ. Μπόρχες, η ταινία «Metropolis» του Φ. Λαγκ και η σειρά χαρακτικών «φανταστικές φυλακές» του Τζοβάνι Μπατίστα Πιρανέζι, αποτελούν κάποιες από τις κινητοποιούς ιδέες έμπνευσης της Μ. Παριανού.

Το αστικό περιβάλλον και η θέση του ανθρώπου μέσα σε αυτό είναι η κύρια προβληματική του έργου της.

Η Ηλέκτρα Σπινθηροπούλου, για την εργασία της εικαστικού σημειώνει:
Οι «Μετα-πόλεις» της Μαρίας Παριανού διαχέουν συναισθήματα μοναξιάς και μελαγχολίας, της μοναξιάς του ανθρώπου των μεγαλουπόλεων. Επίκεντρο της θεματολογίας είναι το αστικό τοπίο, στατικές εικόνες πόλεων και κτιρίων που απεικονίζονται με ιδιαίτερη λεπτομέρεια, αποτελούμενες από διάφορα επίπεδα. Ο άνθρωπος συχνά απουσιάζει, όταν όμως είναι παρών απεικονίζεται με απρόσωπες φιγούρες. Η ταυτότητα των ατόμων χάνεται μέσα στο χάος της μεγαλούπολης […]

Με τον ιδιαίτερο τρόπο γραφής της καθώς αγκαλιάζει πολλές από τις ιδέες και την αισθητική των τελευταίων σύγχρονων ρευμάτων της τέχνης, απεικονίζει δυστοπικά περιβάλλοντα δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον και εκκεντρικό αισθητικό αποτέλεσμα. Οι πόλεις της με την εξαιρετική συμμετρία τους και την καθαρότητα των γραμμών τους μαγνητίζουν τον θεατή.

Η Μαρία Παριανού έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Εικαστικών της Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε διάφορες ομαδικές. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Την ημέρα των εγκαινίων ο Dimitris Kontos κατά κόσμον The Actor θα μας μυήσει στον μαγικό κόσμο της μελαγχολικής downtempo και της intelligent dance music, από το πατάρι της nekubi, μέσα από ένα ταξίδι δίσκων βινυλίου με φουτουριστικούς ήχους και ατμόσφαιρες εγκατάλειψης και νόστου, σε έναν συνεχή δυναμικό διάλογο με τα δυστοπικά αστικά τοπία της Μαρίας Παριανού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ψηφιδωτά λάμποντα!

«…είχε στα μάτια ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης, εκείνου του πέλαγου τον καημό σαν ήβρε…