Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στα πάτρια εδάφη επέστρεψε ένα νόμισμα ανεκτίμητης αξίας από την γη των Φιλίππων

Στα πάτρια εδάφη επέστρεψε ένα νόμισμα ανεκτίμητης αξίας από την γη των Φιλίππων

0

Συγκαταλέγεται στα αρχαία νομίσματα «Eid Mar» που κόπηκαν το 42 π.Χ. με αναφορές στη δολοφονία του Ιουλίου Καίσαρα

Ένα σπάνιο εύρημα ανεκτίμητης αξίας από τη γη των Φιλίππων μαζί με άλλες επίσης ανεκτίμητες αρχαιότητες επιστράφηκαν στην Ελλάδα πριν δυο ημέρες σε ειδική εκδήλωση στο Ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτείων παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Συνολικά 29 λεηλατημένες ελληνικές αρχαιότητες επιστράφηκαν στις 21 Μαρτίου παρουσία της Ελληνίδας Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του Γενικού Προξένου Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου, Ειδικού Αντιπροσώπου. Υπεύθυνος στις Έρευνες Εσωτερικής Ασφάλειας (HSI) της Νέας Υόρκης Ivan J. Arvelo, και Βοηθός Εισαγγελέας του Μανχάταν και Αρχηγός της Μονάδας Εμπορίας Αρχαιοτήτων (ATU) Matthew Bogdanos.

Τα αρχαία νομίσματα «Eid Mar», που κόπηκαν το 42 π.Χ., αναφέρονται στη δολοφονία του Ιουλίου Καίσαρα. «Eid Mar» νομίσματα κόπηκαν για να πληρώσουν τα στρατεύματα του Βρούτου μετά την φυγή του από την Ελλάδα μετά τη δολοφονία του Καίσαρα. Τα χρυσά νομίσματα του Eid Mar είναι εξαιρετικά σπάνια και αυτό είναι μόνο ένα από τα τρία γνωστά νομίσματα του τύπου του.

Το νόμισμα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη διεθνή αγορά τέχνης το 2016, όπου προσφέρθηκε προς πώληση στο Μόναχο χωρίς προέλευση. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε λαθραία στο Λονδίνο, όπου πουλήθηκε σε έναν αγοραστή με έδρα τις ΗΠΑ. Κατασχέθηκε από το Γραφείο του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους κατά τη διάρκεια μιας κοινής έρευνας με πολλές ξένες υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…