Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σπανακόρυζο στο φούρνο με αυγά

Σπανακόρυζο στο φούρνο με αυγά

0

-800 γρ. σπανάκι φρέσκο

-1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα

-4 αυγά

-300 γρ. τυρί φέτα

-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

-4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

-1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

-Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και το σπανάκι χοντροκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι το σπανάκι να βγάλει τα υγρά του και να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μέτριο ταψί, προσθέτουμε το ρύζι, 2 φλιτζάνια βραστό νερό και ανακατεύουμε. Ψήνουμε στον φούρνο για 18-20 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει με ελάχιστα υγρά.

Όταν το σπανακόρυζο έχει πήξει, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, κάνουμε με μια κουτάλα 4 λακκούβες στο σπανακόρυζο και σπάμε από ένα αυγό στην κάθε μια. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο μέχρι να ψηθούν τα αυγά.

Μόλις τα αυγά είναι έτοιμα πασπαλίζουμε με τη φέτα που την έχουμε θρυμματίσει με τα δάχτυλα και γυρίζουμε για 3-4 λεπτά το φούρνο στο γκριλ να ροδίσει η φέτα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μοσχαρίσια σνίτσελ γεμιστά, πανέ με corn flakes

-8 σνίτσελ μοσχαρίσια μέτριου μεγέθους -150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα -8 φέτες τυρί του …