Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

0

Σε αναζήτηση γραφείων
Ένα από τα θέματα που πρέπει ν’αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι βουλευτές είναι αυτό να βρουν και νοικιάσουν γραφείο σε όροφο, όχι ισόγειο.
Βέβαια κάποιοι δεν έχουν αυτό το πρόβλημα διότι θα χρησιμοποιήσουν το πολιτικό τους γραφείο, άλλοι το ιατρείο τους, άλλοι θα νοικιάσουν. Ο Τσιλιγγίρης έχει το ιατρείο του, ο Σαλτούρος το δικηγορικό του γραφείο, η Τσιακίρογλου βγήκε και νοίκιασε ήδη δίπλα στο κατάστημά της.
Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ έχει το πολιτικό του γραφείο, ο Γιαννακίδης θα ψάξει να βρει γραφείο, όπως και η Τσαμπάζη, ενώ στο ΠΑΣΟΚ ο Μπαράν Μπουρχάν έχει ήδη το πολιτικό του γραφείο, άλλοι Καραλίδης, Βουρβουκέλης, Παρχαρίδου και Μπερρήν Ιμπραήμ πρέπει να βρουν για να στεγαστούν τα προεκλογικά τους γραφεία.
Γ.Δ.


Το μυαλό τους στην επανεκλογή
Εν όψει των βουλευτικών εκλογών στην φιλική παρέα η συζήτηση για τα πρόσωπα άναψε για τα καλά προχθές. Ακούστηκαν πολλά, θετικά και αρνητικά για τα κόμματα, τους βουλευτές, την τοπική αυτοδιοίκηση, επίσης τους αρχηγούς των κομμάτων και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
Ένα συμπέρασμα κέρδισε την πλειοψηφία. Αυτό πως όλοι μετά την εκλογή τους στο αξίωμα, σκέφτονται την.. επανεκλογή τους.
Αυτή δε η αντίληψη και επιθυμία τους κάνει διστακτικούς να έρθουν σε σύγκρουση, αντιπαράθεση με κατεστημένα συμφέροντα, να σπάσουν αυγά.
Γ.Δ.


Και η άλλη πλευρά
Αυτή η σκέψη στην επανεκλογή λειτουργεί εν τέλει αρνητικά έως και παραλυτικά στην απόδοση είτε αφορά την όποια κυβέρνηση, την περιφέρεια ή τον δήμο.
Μη το ένα δεν το αγγίζουμε, άστο το άλλο για αργότερα, αυτό δε μας συμφέρει, όχι σ’ εκείνο γιατί θα βρεθούν απέναντι οι συνδικαλιστές.
Έτσι όμως όχι έργο δε γίνεται, όχι πρόοδος δεν σημειώνεται αλλά απεναντίας έχουμε οπισθοδρόμηση ή στην καλύτερη περίπτωση απλή διαχείριση της όλης κατάστασης για να περνάει ο καιρός και μόνον.
Φυσικά, θύματα τέτοιων λειτουργιών είναι οι χώρες, οι περιφέρειες, οι δήμοι.
Ενώ αντίθετα, προκόβουν και πάνε μπροστά όσοι με ρεαλισμό ανοίγουν δρόμους, έχουν ιδέες, τις εφαρμόζουν και με συνέπεια συγκρούονται όταν πρέπει πάντα προς όφελος της κοινωνίας, των πολλών.
Γ.Δ.


Προς υποψήφιους
Υποστήριζα πως η υπερβολική έκθεση στα κοινωνικά δίκτυα δεν βοηθά, απεναντίας λειτουργεί αρνητικά. Πρόσφατα διάβαζα μια συνέντευξη του Ζακ Σεγκελά στα ΝΕΑ ο οποίος τόνιζε ότι «Τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένας χείμαρρος σκουπιδιών που χαλάει τα πάντα».
Ακόμη τόνισε «αρχηγοί κρατών σήμερα εμφανίζονται σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, όλη μέρα. Αυτό σκοτώνει το κύρος, τη δύναμη της πολιτικής. Είναι απαραίτητο στην πολιτική να υπάρχει σπάνιος λόγος. Αν ένας αρχηγός κυβέρνησης μιλάει κάθε μέρα ή τρεις φορές την ημέρα, κανείς δεν ενδιαφέρεται».
Αυτά υποστήριξε ο Γάλλος «βασιλιάς της επικοινωνίας» που έχει συμβουλέψει λαμπρούς πολιτικούς και γνωρίζει τα πολιτικά παρασκήνια καλύτερα από κάθε άλλον.
Μάλιστα, από τους 20 πολιτικούς που συμβούλεψε, οι 19 είχαν λαμπρή καριέρα.
Γ.Δ.


5 εκατομμύρια κλήσεις στον ΕΦΚΑ!
Ένα απίστευτο νούμερο έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, για τον αριθμό των τηλεφωνημάτων που δέχθηκε η γραμμή 1555 μέσα σ’ ενάμιση χρόνο.
5 εκατομμύρια κλήσεις δέχθηκε λοιπόν η γραμμή του ΕΦΚΑ, που σημαίνει πως «η μισή Ελλάδα κάλεσε στο 1555 μέσα σε ενάμιση χρόνο!», όπως τόνισε ο υπουργός. Μάλιστα πρόσθεσε ότι αυτές οι κλήσεις έχουν απαντηθεί και το 99% των υποθέσεων έχει διεκπεραιωθεί.
Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τον μεγάλο αριθμό των εκκρεμών συντάξεων που έχουν διεκπεραιωθεί το τελευταίο διάστημα, αλλά και από τις νέες συντάξεις που πλέον βγαίνουν άμεσα.
Σίγουρα η γραμμή του ΕΦΚΑ αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα καθώς όλοι γνωρίζουμε από προσωπική πείρα ότι τα τηλέφωνα δημοσίων φορέων και δήμων είναι σχεδόν πάντα απασχολημένα ή δεν απαντούν ή είναι σκοπίμως κατεβασμένα….


Ένας γάτος
Η φωτογραφία από κατάστημα του κέντρου της πόλης. Ο γάτος βρήκε τη θέση του στη βιτρίνα του κλειστού καταστήματος. Αραχτός, νωχελικός, ετοιμάζεται για το βραδινό του ύπνο αφού χάζεψε τον έξω κόσμο αδιάφορος για ό,τι εκεί συμβαίνει.
Αυτός στο χουζούρι του, σίγουρος και βέβαιος ότι θα τον δουν, θα τον φωτογραφίσουν και θα τον αφήσουν στην ησυχία του.
Δέκα παρά, σ’ ένα κατάστημα της Δαγκλή, ένας γάτος μα τι γάτος, περνάει τη ζωή του παρατηρώντας τους ανθρώπους από τη βιτρίνα.
Γ.Δ.


Ξεκινά ο εκλογικός πυρετός
Ο κύβος ερρίφθη για τις εκλογές. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα γίνουν στις 21 Μαΐου και θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Ένα σύστημα που δυσκολεύει εξαιρετικά την επίτευξη μονοκομματικής αυτοδύναμης κυβέρνησης ή ακόμα και τον σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς την συμμετοχή του πρώτου κόμματος. Για παράδειγμα αν το ποσοστό των εκτός βουλής κομμάτων κινηθεί από 7% έως 11% τότε για να εξευρεθούν 151 βουλευτές απαιτούνται ποσοστά από 44,9% – 46,9%. Με πιθανότερο σενάριο ότι κανένα κόμμα δεν θα προσεγγίσει αυτά τα ποσοστά, την επομένη των Εθνικών εκλογών θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης Συνολικά η διαδικασία μπορεί να κρατήσει έως 9 ημέρες και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό τότε προκηρύσσονται επαναληπτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις αρχές Ιουλίου με λίστα βουλευτών και όχι σταυροδοσία.
Μ.Ξ.


Ομοσπονδία Νέμεσις
Όταν η λογική πάει περίπατο από τον εγκέφαλο κάποιων, άντε να βρεις άκρη για να συζητήσεις. Μια Ομοσπονδία με το όνομα Νέμεσις, ζητά «να σταματήσει η πολιτική πρακτική των διώξεων των ημίαιμων αγριόχοιρων από την κυβέρνηση»!
Δηλαδή, οι άνθρωποι αυτοί ζητούν να καταστρέφονται χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών από τα αγριογούρουνα κάθε χρόνο και τη ζημιά αυτή να την υφίστανται οι αγρότες!! Πάλι καλά που δε ζητούν να φύγουν οι αγρότες και ν’ αφήσουν τις καλλιέργειές τους στα γουρούνια.
Κάποιοι άνθρωποι των πόλεων έχουν απόψεις για πολλά πράγματα πέρα από  κάθε λογική, κάθε πραγματικότητα.
-Τους θέτουμε το απλό ερώτημα. Εάν ήσαν αυτοί αγρότες θα δέχονταν τις καλλιέργειές τους να τις καταστρέφουν τα γουρούνια;
Γ.Δ.


Εκλογές λοιπόν
Την 21η Μαΐου, ημέρα γιορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (βοήθειά μας), αποφάσισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ως εκ τούτου, έκλεισε πλέον και επίσημα η όποια εκλογολογία και συζητήσεις για την ημέρα της πρώτης κάλπης. Μετά από την ανακοίνωση αυτή οι εξελίξεις ακολουθούν τον δικό τους δρόμο.
Η βουλή σύντομα θα κλείσει λόγω των γιορτών του Πάσχα, με την επαναλειτουργία της θα επικυρώσει την ημερομηνία των εκλογών και θα διαλυθεί για να ξεκινήσουν οι προεκλογικές διαδικασίες.
Το Σύνταγμα προβλέπει ότι οι εκλογές πρέπει να διενεργηθούν «μέσα σε 30 ημέρες» από την προκήρυξή τους. Ακόμα και με «σφιχτές» διαδικασίες απαιτούνται περί τις 25 ημέρες λόγω και όσων διευθετήσεων προβλέπει ο εκλογικός νόμος (ανακήρυξη υποψηφίων, δηλώσεις στον Άρειο Πάγο για την κατάρτιση των συνδυασμών κλπ).
Αν προστεθούν στις 25 ημέρες τα τριήμερα των διερευνητικών και η διαβούλευση της Προέδρου της Δημοκρατίας με τα κόμματα που θα ακολουθήσει, είναι ακόμα 10 ημέρες τουλάχιστον, δηλαδή σύνολο 35 ημέρες.
-Καλή πρώτη κάλπη λοιπόν στις 21 Μαΐου.
Γ.Δ.


Απαράδεκτη αδικία σε βάρος των καπνοκαλλιεργητών μας
Απαράδεκτη αδικία αυτή που συμβαίνει σε βάρος των καπνοπαραγωγών της Ξάνθης. Ενώ ο ΕΛΓΑ έχει βεβαιώσει το ίδιο ποσοστό ζημίας στην παραγωγή με τους καπνοκαλλιεργητές της Ροδόπης αυτοί πήραν την αποζημίωση ενώ οι δικοί μας όχι. Πήγαν στο υπουργείο είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό έλαβαν την δέσμευση ότι θα αποκατασταθεί η αδικία και θα δοθούν οι  αποζημιώσεις. Περίμενα περίμεναν όμως τίποτε δεν έγινε. Είδα και αποείδαν και στέλνουν προσωπική επιστολή στον Πρωθυπουργό εκθέτοντας όλο το  ζήτημα και ζητώντας την παρέμβασή του. Είναι πράγματι περίεργο γιατί έγινε αυτό. Πω ς είναι δυνατό να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά;  Ίδια καλλιέργεια, ίδια ασθένεια και ίδιο ποσοστό ζημιάς και να αποζημιώνονται μόνο αυτοί και οι άλλοι όχι. Τι φταίει οι Ροδοπίτες έχουν πιο…μαχητικούς πολιτικούς; Και έτσι πρέπει να προχωράνε τα πράγματα τελικά;
Έχουν δίκιο οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται και  πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί αυτή η αδικία. Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι αυτή η καλλιέργεια και πόσο μόχθο έχει.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…