Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Κουτρουμπάκη «Οι Κάποιοι»

Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Κουτρουμπάκη «Οι Κάποιοι»

0

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής την Παρασκευή 31 Μαρτίου

Η Δημοτική Βιβλιοθήκης Κομοτηνής στο πλαίσιο των δράσεων της με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει», το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο και οι Εκδόσεις Ενύπνιο, με την συμμετοχή μαθητών του Εσπερινού Γυμνασίου Κομοτηνής θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Κουτρουμπάκη, «Οι Κάποιοι» την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 6:30μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής. Την παρουσίαση του βιβλίου και τον συντονισμό της συζήτησης θα κάνει ο συγγραφέας Σπύρος Κιοσσές.

Ο Χρήστος Ωραιόπουλος γράφει για το βιβλίο: «Το δεύτερο βιβλίο του Κώστα Κουτρουμπάκη Οι Κάποιοι (εκδόσεις Ενύπνιο) έρχεται να ακολουθήσει την πρώτη του συλλογή διηγημάτων ο Μαραγκός και να μικρύνει ακόμη περισσότερο τη φόρμα που με χειρουργική βιρτουοζιτέ χειρίζεται. Ίσως, η μικρή φόρμα, που τελευταία, αναπήδησε πετυχημένα, με πολύ καλές δουλειές και βιβλία διαμάντια και στα εγχώρια λογοτεχνικά μας ύδατα, αλλά και παγκοσμίως, να είναι η ζητούμενη, η κατάλληλη πρόζα να μιλήσει κανείς για τους ανθρώπους του οπτικού μας πεδίου, τους κάποιους. Η μεγάλη τους ιστορία, όπως όλων μας, αν γραφόταν σε ένα εκτενές μυθιστόρημα, θα τους αδικούσε, θα τους καθιστούσε εικόνα όχημα και εργαλείο για το συγγραφέα. Αντ’ αυτού η σύντομη, η ελεγχόμενη έκρηξη του μικροδιηγήματος ως καλουπιού τους ταυτίζεται με αυτούς ως υπάρξεις αυτοτελείς, όπως η σύντομη συναναστροφή μας με τους κάποιους, όπως το στιγμιαίο βλέμμα μας πάνω τους, μια φευγαλέα, αλλά εντυπωμένη ανάμνηση ζωής. Αφού οι κάποιοι μας κατοικούν και τους κατοικούμε, είναι ο τρόπος να υπάρχουμε και όλοι είμαστε κάποιοι για άλλους κάποιους / κάποιους άλλους και μέσα στα μάτια τους αντικατοπτριζόμαστε».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Κώστας Ι. Κουτρουμπάκης, κατά συνείδηση κιθαριστής παιδιόθεν, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1969. Φοίτησε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές, και στη συνέχεια εργάστηκε ως συμβασιούχος αρχαιολόγος. Από το 2003 είναι φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση. Κριτικά του άρθρα και κείμενα έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Το 2018 εξέδωσε τη συλλογή διηγημάτων Ο Μαραγκός (εκδ. Ενύπνιο). Οι κάποιοι είναι το δεύτερο βιβλίο του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…