Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Νερού» είπαν Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης και Αβδήρων

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Νερού» είπαν Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης και Αβδήρων

0

Την Δευτέρα 20/03 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης λίγες ώρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου που εντάσσει τη διαχείριση των υδάτων στην ΡΑΕ

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΔΕΥΑ, κ. Γ. Καμπερόπουλος στο «Ε»: «Μπροστά στο βωμό του κέρδους των ιδιωτικών εταιρειών δεν θα υπάρχει κοινωνική, ούτε τιμολογιακή πολιτική ευπαθών ομάδων»

Στην 24ωρη απεργία που προκηρύχθηκε από την Ομοσπονδία των ΔΕΥΑ για χθες Δευτέρα 20/03, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου που εντάσσει τη διαχείριση των υδάτων στην ΡΑΕ από την Βουλή συμμετείχαν οι ΔΕΥΑ Ξάνθης και Αβδήρων.

Μπροστά στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης φώναξαν «Όχι στην Ιδιωτικοποίηση του Νερού» στο πλαίσιο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά τις πρωινές ώρες.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης

«Το εργατικό Κέντρο Ξάνθης εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Ξάνθης. Καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την ψήφιση του σημερινού νομοσχέδιου περί ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης. Το νερό δεν είναι ιδιωτικό προϊόν για να τεθεί υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής, η οποία χρησιμοποιείται καθαρά ως προθάλαμος της ιδιωτικοποίησης των νερών στην χώρα μας και μέσω της οποίας επιχειρείται να ξεπεραστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ και του συντάγματος που απαγορεύουν την ιδιωτικοποίησή τους. Δεν θα πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και της κοινωνίας. Είναι απαίτηση να διαφυλαχθεί ο δημόσιος, κοινωνικός χαρακτήρας του νερού».

Τα αιτήματα της Ένωςης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν.Ξάνθης

«Λέμε όχι στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης.

Διεκδικούμε:

-Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

-Έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του.

-Φτηνό και ποιοτικό νερό. Άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.

-Καμία διακοπή νερού για χρέη σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες»

Γ. Καμπερόπουλος: «Η κυβέρνηση θέλει να τροποποιήσει μία ρυθμιστική αρχή στην οποία θέλει να συμπεριλάβει την ύδρευση και τα αστικά απόβλητα»

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΔΕΥΑ, κ. Γιώργος Καμπερόπουλος δήλωσε σχετικά στο «Ε»: «Η κινητοποίηση αυτή έχει να κάνει με οδηγίες που έχουμε πάρει από την Πανελλήνια Ομοσπονδία στην οποία υπαγόμαστε, την Π.Ο.Ε.-Δ.Ε.Υ.Α. και αφορά μία και μοναδική απαίτηση που έχουν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις, δηλαδή την απόσυρση του νομοσχεδίου που πρόκειται να ψηφιστεί από την Βουλή. Αυτό είχε ξεκινήσει πριν από δεκαπέντε ημέρες. Έπειτα, κάποια στιγμή το αποσύρανε από την συζήτηση και καλέσαν τα εμπλεκόμενα μέλη. Εν συνεχεία, κατέθεσαν οι δικοί μας φορείς τις προτάσεις, αλλά δυστυχώς δεν έγιναν δεκτές από όσο κατάλαβα. Η κυβέρνηση θέλει να τροποποιήσει μία ρυθμιστική αρχή, η οποία έχει να κάνει μόνο με την ενέργεια. Τώρα θέλει να συμπεριλάβουνε σε αυτή τη ρυθμιστική αρχή την ύδρευση και τα αστικά απόβλητα, δηλαδή, ό,τι αντικείμενο υπηρετούμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια, 40 χρόνια υπάρχει αυτή η επιχείρηση. Γι’αυτό τον λόγο αντιτιθέμεθα στην ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, γιατί θεωρούμε πως αν ψηφιστεί θα έχουμε πρόβλημα πρώτα εμείς κι έπειτα όλοι οι πολίτες της Ελλάδας. Μπροστά στο βωμό του κέρδους των ιδιωτικών εταιρειών δεν θα υπάρχει κοινωνική πολιτική, ούτε επίσης τιμολογιακή πολιτική ευπαθών ομάδων και άλλων που δεν μπορούν να πληρώσουν τα τιμολόγιά τους».

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…